Manastirile din zona Falticeni incep sa aiba si drumuri de acces pe masura valorii lor


Intră acum și în grupul de

Drumul judeţean care face legătura între localitatea suceveană Rîşca şi Mănăstirea Slătioara va fi reabilitat în această perioadă urmând ca în felul acesta Mănăstirea menţionată să fie racordată prin drum modernizat la circuitul turistic al judeţului Suceava.

Santierul a fost vizitat în week-end şi de şeful executivului judeţean sucevean, Gheorghe Flutur care a explicat că Slătioara este cea de a doua mănăstire, după Rîşca, care este pusă în valoare prin realizarea unei căi de acces modernizate şi că pentru turismul din zonă şi locuitorii din Bazinul Rîşca este o investiţie extrem de importantă.

Reamintim că drumul face parte dintr-un tronson de aproximativ 20 de km (Praxia – Bogdanesti – Risca – Slatioara), unde au fost deja executate lucrari de asfaltare si reparatii. Tronsonul de drum asigura accesul la peste 10 biserici şi mănăstiri.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur a solicitat cu aceeaşi ocazie autoritatilor din zona Fălticeni dar şi cetăţenilor să se preocupe de reparare gardurilor si a santurilor de pe traseul turistic spre manastirea Slatioara.


Intră acum și în grupul de