Un bărbat a ajuns în arest după ce a furat un excavator dintr-o carieră de piatră


Intră acum și în grupul de

Un bărbat este cercetat pentru furt și conducere în stare de ebrietate după ce a furat un excavator dintr-o carieră de piatră.

Poliția Vatra Dornei a fost sesizată, duminică după amiaza, prin 112 de o femeie din Poiana Stampei, sat Dornișoara, că o persoană băută a condus un excavator.

Polițiștii au efectuat verificări în zona indicată de apelantă, ocazie cu care a fost identificat în apropiere, respectiv pe marginea părții carosabile a drumului comunal, un utilaj tip excavator, ce era staționat.

În proximitatea utilajului se afla un bărbat care care a declarat verbal că a condus utilajul pe drumul comunal pe o distanță de aproximativ 800 de metri, aspecte ce au fost confirmate de doi martori oculari.

Cu ocazia verificărilor s-a constatat faptul că utilajul a fost sustras de către respectivul din cariera de piatră ce aparține firmei unde  acesta este angajat, fără consimțământul proprietarului, fapt pentru care reprezentantul societății a depus plângere penală pentru infracțiunea de furt în scop de folosință.

Întrucât numitul bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.  

Având în vedere rezultatul testării, conducătorul auto a fost condus la Spitalul Municipal Vatra Dornei, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.    

În acest caz a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru furt calificat în scop de folosință și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Față de suspect a fost dispusă reținerea pe o perioadă de până la 24 de ore în arestul IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de