TPL Suceava scumpeste abonamentele pe mijloacele de transport in comun (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Începând de luna viitoare, sucevenii care vor dori să-şi facă un abonament pe mijloacele de transport în comun aparţinând TPL Suceava vor fi nevoiţi să scoată mai mulţi bani din buzunar ca până acum.

Anunţul a fost făcut chiar de primarul Sucevei, Ion Lungu, în cadrul unei conferinţe de presă ţinută pe parcursul zilei de miercuri.

Conform edilului-şef al Sucevei, un abonament normal va creşte de la 50 de lei cât e acum la 60 de lei, iar pentru un abonament fracţionat pe şapte zile 22 de lei.

“Recunosc faptul că nu este o veste tocmai bună pentru suceveni, dar nu avem ce face. Noi, la ora actuală, avem cel mai mic preţ din ţară la abonamentele pentru transportul în comun, vrând astfel să atragem cât mai multe persoane, dar din păcate societatea TPL nu mai poate suporta acest preţ, avându-se în vedere fluctuaţia preţului combustibilului şi a majorării valorii TVA”, a declarat Ion Lungu.

Decizia de majorare va fi supusă aprobării în cadrul şedinţei Consiliului Local, care va avea loc pe parcursul zilei de joi.

Pe de altă parte, conducerea administraţiei locale sucevene se gândeşte tot mai serios la posibilitatea implementării transportului electric, care este mai ieftin şi mai ecologic.


Intră acum și în grupul de