Baseball: Royals IGB Suceava, in lupta pentru un loc pe podiumul de premiere al Campionatului National


Intră acum și în grupul de

La finele acestei săptămâni, la Călăraşi, se va desfăşura cel de-al doilea turneu al Campionatului Naţional de baseball seniori. După primul turneu, formaţia suceveană ocupă locul secund în clasament alături de LPS Roman, ambele grupări având un bilanţ de două victorii şi două înfrângeri. Pe primul loc al clasamentului se află Atletico Alexandria.

Royals IGB Suceava va avea ca adversare pe rând echipele Giants Năsăud, Leaders Călăraşi, LPS Roman şi Atletico Alexandria.

„În mod cert, favorită la titlul de campioană este Atletico Alexandria, însă noi ne vom lupta pentru locul secund. Principala noastră adversară este LPS Roman, o formaţie tânără şi ambiţioasă.

Am păstrat „scheletul” echipei vechi alcătuit din jucători cu mare experienţă competiţională, dar am mai transferat patru sportivi tineri de la Botoşani: Eduard Pîrvu, Sorin Lungu, Eduard Sinovschi şi Claudiu Sandu.

Oricum, va mai fi şi turneul al treilea la finele acestui an şi lucrurile se mai pot schimba. În orice caz, noi ne vom apăra şansa până la final”, a declarat unul dintre jucătorii emblematici ai echipei de baseball Royals IGB Suceava, Ciprian Fetcu.

Tot în Bărăgan, la finele acestei săptămîni, în paralel cu desfăşurarea campionatului, oficialii Federaţiei Române de Baseball şi Softball vor organiza o etapă de selecţie pentru lotul naţional de seniori. Echipa României este calificată pentru finala Campionatului European, întrecere programată la finele lunii iulie, la Zagreb, în Croaţia.


Intră acum și în grupul de