Niciun eliminat la Suceava, la a doua proba scrisa a examenului de Bacalaureat


Intră acum și în grupul de

Cea de-a doua probă scrisă a examenului de bacalaureat 2011, care a avut loc miercuri, la disciplina de profil, s-a desfăşurat fără incidente, la nivelul judeţului Suceava, neexistând niciun elev eliminat, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, Laura Hacman.

Potrivit acesteia, 7.064 elevi suceveni au susţinut, miercuri, proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de bacalaureat, anul acesta existând două cazuri excepţionale de susţinere a testării. “Este vorba despre un elev care a susţinut examenul asistat, fiind internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă << Sfântul Ioan cel Nou >> Suceava şi un alt elev de la Colegiul Naţional << Dragoş Vodă >> din Câmpulung Moldovenesc, internat în spital din cauza unei fracturi la braţul stâng. Acesta şi-a dictat teza”, a declarat Laura Hacman.

Absolvenţii de clasa a XII – a au susţinut examenul de miercuri, la alegere, fie la disciplina istorie fie la matematică, părerile fiind împărţite în ceea ce priveşte dificultatea subiectelor.

“Sunt de părere că subiectele de la examenul de istorie nu au avut un grad ridicat de dificultate. Cu toate acestea, mi s-a părut ceva mai greu de abordat subiectul al III –lea din teză, acolo unde am avut de elaborat un eseu despre statul roman modern şi relaţiile internaţionale din secolul al XIX-lea, care au contribuit la formarea statului roman modern. Aici am avut de urmărit alte trei subpuncte şi a fost mai dificil pentru că evenimentele au trebuit ordonate cronologic”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Mihaela T., absolventă a Colegiului Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava.

Pe de altă parte, cei mai puţin încântaţi de subiecte au fost elevii care au susţinut proba scrisă la matematică, acolo unde spun ei, exerciţiile par a fi avut un grad de dificultate mult mai mare decât cel prezentat în variantele asemănătoare existente pe internet, înainte de examen. “Personal, mi s-a părut destul de dificil şi primul exerciţiu din teză, unul cu dichis, alături de partea a III-a a tezei care a avut nişte integrale puţin cam complicate după părerea mea”, a declarat pentru NewsBucovina, Ioana C., absolventă a Colegiului Naţional “Mihai Eminescu” Suceava.

Examenul de bacalaureat 2011 se va finaliza vineri, 1 iulie, cu ultima probă scrisă, respectiv cea la alegere la o disciplină din aria curriculară a profilului.

În data de 3 iulie, vor fi afişate primele rezultate, în 4 iulie vor putea fi depuse eventualele contestaţii, care vor fi soluţionate în perioada 5-7 iulie, urmând ca pe data de 8 iulie să fie afişate rezultatele finale.

Anul acesta, s-au introdus măsuri drastice pentru cei care au încercat să fraudeze examenul de bacalaureat, cei prinşi în fapt nemaiavând posibilitatea de a participa la două sesiuni consecutive a examenului de bacalaureat, cu anularea probelor susţinute anterior.

La prima probă scrisă a examenului de bacalaureat 2011, care a debutat luni 27 iunie, la Suceava au fost eliminaţi din examen un număr de 5 elevi, care au fost acuzaţi de fraudă sau tentativă de fraudă.


Intră acum și în grupul de