Licitatia de modernizare a 14 strazi din Suceava prin POR, contestata din nou (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Şi după a doua licitaţie electronică, organizată de Primăria Suceava aşa cum a recomandat Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţilor (CNSC) pentru proiectul de 54 de milioane de lei de reabilitare a 14 străzi din municipiu, câştigătorul este tot asocierea condusă de Transporturi Auto Botoşani, iar SCCF Grup Colas Iaşi a depus, din nou contestaţie.

Anunţul a fost făcut de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, în cadrul conferinţei de presă de miercuri. „Am pierdut trei luni de zile cu aceste contestaţii”, a spus Lungu, care a precizat că nu contestă dreptul la contestaţii al firmelor participante, dar că este afectat întregul proiect.

Edilul-şef al Sucevei a arătat că în funcţie de decizia CNSC, municipalitatea va semna contractul cu firma desemnată în urma analizării contestaţiei, astfel încât să înceapă lucrările de modernizare a străzilor în cel mai scurt timp.

Primarul consideră că în cazul acestei licitaţii, comisia a stabilit corect câştigătorul, în condiţiile în care SCCF Grup Colas a oferit 58 la sută din preţul estimat al lucrării şi consideră că în astfel de condiţii nu se poate face o lucrare de calitate, mai ales că este un proiect cu finanţare europeană, unde nu se pot suplimenta sumele odată încheiat contractul.

Acest proiect, care prevede reabilitarea unui număr de 14 străzi şi modernizarea Parcului Şipote, face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al municipiului, care conţine cinci proiecte finanţate prin POR cu 28,8 milioane de euro.


Intră acum și în grupul de