Bucurie tridimensionala oferita copiilor de la Centrul de Plasament „Speranta” din Suceava


Intră acum și în grupul de

Douăzeci şi trei de copii de la Centrul de Plasament „Speranţa” au fost în cursul zilei de joi invitaţi să urmărească un film de animaţie 3D la cafeneua „3d cafe”, aflată în mall-ul de la ieşirea din Suceava spre Fălticeni. Copiii au fost însoţiţi la film de un educator şi de câţiva colegi mai mari.

Cadoul a fost oferit de omul de afaceri, Vasile Păsăilă, proprietarul cafenelei 3D, care a spus că nu priveşte acţiunea de joi ca pe un act de caritate, ci ca pe un gest frumos pe care a putut să îl facă pentru a aduce bucuria pe chipul copiilor. „Mă gândesc să fac o obişnuinţă din astfel de gesturi şi o dată la două săptămâni să ofer acestor copii de la „Speranţa”, şi nu numai lor, 90 de minute de bucurie”, spune Vasile Păsăilă. Toată acţiunea de joi a fost posibilă datorită implicării profesoarei de engleză, Cătălina Rusu, voluntară la Centrul de Plasament „Speranţa”. De altfel aceasta nu este la prima acţiune de acest fel cu copii, ocupându-se la final de an şcolar şi de organizarea serbării, manifestare care a avut loc la Centrul de Plasament „Colţ Alb” Suceava.

„Aş vrea să le mulţumesc domnului Păsăilă, dar şi doamnei directoare de la centru, Lucia Ştefan, oameni fără de care acţiunea de astăzi nu ar fi putut avea loc. Din ce am remarcat pe parcursul celor 90 de minute, copiii au fost mai mult decat încântaţi. A fost interesant să-i văd cu câtă grijă se purtau cu ochelarii 3D şi cât de captivaţi au fost de ce au văzut. Să ne gândim că ei nu au posibilitatea de a veni şi a vedea un film atât de des precum o putem face noi. Asa ca nu pot decat sa ma bucur pentru reusita evenimentului de azi si sa sper ca a fost primul dintr-un lung sir de astfel de intalniri al copiilor de la centrul de plasement, cu filmul 3D”, spune Cătălina Rusu.


Intră acum și în grupul de