Femeie din Râșca anchetată pentru furt după ce a sechestrat calul vecinului pentru că i-a distrus culturi agricole


Intră acum și în grupul de

O femeie din Râșca este cercetată penal după ce a sechestrat calul vecinului și i-a cerut acestuia în schimb 400 de lei pentru a compensa pagubele făcute de cal în culturile sale agricole.

Poliția a fost sesizată prin 112 duminică seara de un bărbat că vecina i-a luat calul.

La fața locului s-a deplasat patrula din cadrul SPR 1 Vadu Moldovei care a constatat că în cursul zilei de sâmbătă apelantul a priponit calul în grădina pe care o folosește.

Ulterior calul a rupt legătoarea, care era dintr-un material textil și a ajuns pe terenul arabil al vecinei unde aceasta avea cultivat lucernă, porumb, ceapă și sfeclă.

Vecina a apreciat că i-au fost provocate de cal stricăciuni,  acesta a luat calul și l-a legat în curtea sa.

Proprietarul calului a luat legătura cu femeie care în schimbul restituirii calului i-a solicitat 400 lei, suma reprezentând plata stricăciunilor provocate de cal.

Duminică dimineața proprietarul calului i-a oferit femeii 200 de lei drept despăgubiri, dar femeia nu a fost de acord, motiv pentru care bărbatul a sesizat poliția pentru recuperarea calului.

În cauză s-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de furt, ce va fi soluționat procedural de lucrătorii Postului de Poliție Râșca.


Intră acum și în grupul de