Excursie in Delta Dunarii pentru 43 de copii defavorizati din Suceava


Intră acum și în grupul de

Asociaţia de ajutorare a copiilor şi tinerilor dotaţi, talentaţi şi din Sistemul de Protecţie a copilului aflat în dificultate „EUROACTIV” din Suceava a organizat în perioada 3 – 5.07.2011 „Excursie în Delta Dunării” în judeţele Galaţi şi Tulcea, unde au participat un număr de 43 de elevi din 4 unităţi de învăţământ şi de la Centrul de Plasament „Speranţa” Suceava, informează coordpnatorul acţiunii, Gabriel Tiberiu Sposob, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, cei 43 de elevi provin de la şcolile din Vereşti, Plopeni, Ipoteşt, Şcoala creştină Filadelfia şi 10 elevi de la C.P. „Speranţa” – Suceava.

“Elevii şcolilor menţionate mai sus, au încercat să le facă o bucurie copiilor de la C.P. „Speranţa” oferindu-le această excursie în Deltă. Pe lângă aceşti copii de la C.P. „Speranţa” – Suceava, au participat gratuit încă 3 elevi din familii sărace din Vereşti şi 4 din Plopeni, 2 elevi din Suceava, dar şi 3 studenţi asistaţi ai D.G.A.S.P.C. – Suceava.

Transportul excursiei a fost oferit de dl. Ungureanu Constantin asociat al firmei de transport Trans DMV Europa care ne-a oferit mijlocul de transport, iar motorina necesară a fost oferită de numeroşi oameni de suflet: angajaţii Direcţiei Silvice – Suceava coordonaţi de domnul director Mihai Miheţiu căruia dorim să-i mulţumim foarte mult, doamna deputat Sanda Maria Ardeleanu, domnul Costiuc Cristi, domnul senator Orest Onofrei, domnul Ioan Iftode – preşedintele Grupului de firme Orizont – Suceava care ne-a sprijinit cu dulciuri şi sucuri pentru cele 3 zile ale excursiei, domnul Vlăduţ Doroftei – director la S.C. Facos – Suceava care ne-a sponsorizat cu peste 500 de conserve şi pateuri, S.C. Cozarux – dl. Dragoş Cozariuc care ne-a ajutat cu pâine pentru întreaga perioadă a acţiunii şi domnii Viorel Cucu, Tcaciuc Vasile, Dinu Mihai.

Cazarea a fost asigurată de Grupul Şcolar „Radu Negru” – din Galaţi pentru prima noapte a excursiei, iar pentru a 2-a noapte a fost asigurată contracost de către Colegiul „Brad Segal” din Tulcea.

Fericiţii excursionişti au avut ocazia să viziteze Parcul Public din Galaţi, Căpitănia şi Portul din Galaţi, Muzeul de Ştiinţe ale Naturii cu păsări exotice, păsări şi animale întâlnite în zona deltei. De asemeni Acvariul din Tulcea le-au captat atenţia pentru cca. 2 ore unde au admirat peisajele şi multe frumuseţi de neuitat. Au mai vizitat Muzeu de Artă Populară din Tulcea, Grădina Zoologică din Bîrlad, s-au plimbat cu Bacul şi Nava Rapidă prin Deltă.

Întreaga acţiune s-a ridicat la suma de 6671,04 lei din care 4260,04 lei provenită din sponsorizări, iar diferenţa provenită din partea elevilor de la Şcoala Creştină Filadelfia, elevii de la Şcolile din Ipoteşti, Plopeni şi Vereşti”, se mai arată în comunicatul semnat de unul dintre coordonatorii acţiunii.

De coordonarea acestei excursii s-au mai ocupat prof. Narcisa Ştefănescu – vicepreşedinta Asociaţiei ”EUROACTIV” şi cadru didactic la Şcoala Creştină Filadelfia – Suceava, prof. Raluca Alexa, Florin Burlacu, prof. Mihai Greciuc – preşedinte Asociaţia „EUROACTIV” – Suceava.


Intră acum și în grupul de