Start la inscrieri la facultatile Universitatii „Stefan cel Mare” din Suceava. Vezi aici oferta institutiei sucevene de invatamant superior


Intră acum și în grupul de

Începând de luni, 11 iulie, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava dă startul la admiterea 2011. Instituţia de învăţământ superior sucevean pune la dispoziţia absolvenţilor de liceu care au promovat examenul de bacalaureat 906 locuri subvenţionate de la bugetul de stat şi de două ori mai multe locuri cu taxă, în cadrul celor nouă facultăţi ale universităţii.

Potrivit datelor furnizate de site-ul universităţii, înscrierile pentru admiterea la facultate vor avea loc în perioada 11-20 iulie 2011, iar probele de concurs se vor desfăşura pe 21 şi 22 iulie, respectiv pe 25 iulie la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. Afişarea rezultatelor este programată în perioada 20-22 iulie, respectiv 25 iulie pentru Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, iar înmatriculările se vor desfăşura în perioada 21-28 iulie 2011.

Taxele de depunere a dosarelor de admitere precum şi cele de înmatriculare sunt cuprinse între 50 şi 150 de lei.

Cea mai bogată ofertă de admitere aparţine şi anul acesta Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică: 146 de locuri subvenţionate de la bugetul de stat şi 743 de locuri în regim cu taxă. Urmează Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, care oferă celor interesaţi un număr de 157 de locuri bugetate şi 192 de locuri cu taxă.

Facultatea de Inginerie Mecanică scoate la concurs pentru prima sesiune de admitere un număr de 128 de locuri fără taxă şi alte 65 de locuri cu taxă. Absolvenţii de liceu care vor să urmeze cursurile Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării au la dispoziţie 124 de locuri de la buget, 270 de locuri cu taxă şi 50 de locuri la IDD. Facultatea de Istorie şi Geografie scoate la bătaie 117 locuri de la buget şi 215 locuri cu taxă, iar Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport pune la dispoziţie 51 de locuri subvenţionate şi 48 de locuri cu taxă.

Facultatea de Inginerie Alimentară oferă candidaţilor 83 de locuri la buget şi 246 de locuri cu taxă. Cei interesaţi de Silvicultură vor concura pentru ocuparea a 50 de locuri la buget şi 79 de locuri cu taxă. Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei scoate la concurs 50 de locuri la buget şi doar nouă locuri cu taxă. În privinţa taxelor de şcolarizare pentru anul universitar 2011-2012, cea mai mare este de 3.000 de lei pe an pentru candidaţii admişi la Facultatea de Silvicultură, cursuri la distanţă. La celelalte facultăţi şi specializări, taxele anuale de şcolarizare sunt cuprinse între 1.600 şi 2.500 de lei.

Cei care nu au absolvit examenul de bacalaureat precum şi cei care nu au fost admişi la sesiunea din vară organizată de Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava, mai au o şansă să participe la admiterea din toamnă, care va avea loc în perioada 8-29 septembrie 2011.


Intră acum și în grupul de