Peste 11 candidati pe un post de profesor titular la Suceava. Miercuri incepe febra examenelor (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

După finalizarea examenului de bacalaureat şi a admiterii la liceu, a venit rândul absolvenţilor de facultate să treacă prin furcile caudine ale examenului de titularizare.

Pentru anul acesta, în judeţul Suceava au fost scoase la concurs doar 74 de posturi, dar concurenţa nu a întârziat să apară.

Conform declaraţiilor făcute de şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Petru Carcalete, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de marţi la sediul instituţiei pe care o conduce, pentru posturile scoase la concurs s-au înscris în examen 810 candidaţi, ceea ce reprezintă o concurenţă acerbă de peste 11 candidaţi pe loc.

Într-o primă fază, a avut loc susţinerea probelor practice pentru candidaţii care trebuiau să absolve astfel de examene, 27 de candidaţi fiind declaraţi admişi după ce patru nu s-au mai prezentat, iar unul a fost respins.

Pe parcursul zilei de miercuri toţi doritorii obţinerii unei titularizări în sistemul educaţional din judeţul Suceava vor fi nevoiţi să susţină examenul scris.

„Este adevărat că judeţul nostru scoate la concurs anul acesta un număr mai mic de posturi în comparaţie cu celelalte judeţe, dar trebuie avut în vedere faptul că IŞJ Suceava a susţinut an de an concurs de titularizare şi nu a ţinut posturile libere ascunse aşa cum s-a întâmplat în alte judeţe ale ţării, ceea ce a adus şi concurenţa de anul acesta”, a declarat insp.gen. Petru Carcalete, şeful IŞJ Suceava.

Dacă elevii de clasa a XII-a nu au avut parte de „filmare” în timpul examenelor, candidaţii la o catedră în una din unităţile de învăţământ din judeţul Suceava trebuie să ştie că în cadrul concursului vor fi monitorizaţi prin intermediul camerelor de luat vederi.

Conform conducerii IŞJ Suceava, în cele 40 de săli puse la dipoziţie de către cele două centre de examinare din judeţul nostru vor fi instalate câte două camere de luat vederi, ce vor urmări activitatea din fiecare sală de concurs, camerele fiind puse la dispoziţie de către administraţia publică locală.


Intră acum și în grupul de