Inca o zi, inca o masina ramasa in posesia vamesilor din Siret


Intră acum și în grupul de

Sezonul estival aduce cu sine şi un trafic rutier mult mai însemnat prin punctele de trecere a frontierei din ţara noastră. Asta nu înseamnă că vigilenţa organelor de ordine este mai scăzută, astfel că nu este zi aproape fără ca un autoturism să fie ridicat în vederea confiscării.

Dacă pe parcursul zilei de duminică, un cetăţean ucrainean a fost nevoit să se întoarcă în ţara sa pe jos după ce vameşii i-au confiscat autoturismul cu care se deplasa marca Mercedes, fiind prins încercând să introducă în România ţigări de contrabandă, luni o altă persoană de sex masculin tot din Ucraina a rămas fără maşina din dotare după ce a vrut să înşele vigilenţa vameşilor din Siret.

Conform datelor puse la dispoziţie de către purtătorul de cuvânt al IJPF Suceava, comisar Ilie Poroch-Seriţan, cetăţeanul ucrainean s-a prezentat în PTF Siret la volanul unei autoutilitare marca Volswagen LT 35.

„La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat documentele personale de identitate şi ale autovehiculului, ocazie cu care s-a constatat în urma verificărilor efectuate prin organele specializate, faptul că autoutilitara este semnalată ca fiind furată din Germania. În aceste condiţii, faţă de conducătorul auto s-au întocmit acte premergătoare urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, acte ce vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi”, ne-a mai declarat Ilie Poroch în timp ce autoutilitara, în valoare de 37.800 lei, a fost indisponibilizată la sediul S.P.F. Siret, în vederea continuării cercetărilor.


Intră acum și în grupul de