Ingrijorator! Trei copii intoxicati la Suceava, in 24 de ore, din neglijenta parintilor. Afla din ce localitati provin micutii (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În ultimele 24 de ore, la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) Suceava s-au înregistrat trei cazuri de minori intoxicaţi accidental cu diluant, sodă caustică şi benzină, a informat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Adrian Popescu, în cadrul unei conferinţe care a avut loc marţi.

„Pentru ultimele 24 de ore, în urma raportului pe care îl primim zilnic de la UPU SMURD am sesizat o situaţie îngrijorătoare. La UPU a fost primit un copil în vârstă de 2 ani din Calafindeşti, diagnosticat cu intoxicaţie acută cu diluant prin ingestie alimentară. Avem apoi internat un copil din Suceava de 3 ani şi 7 luni, diagnosticat cu intoxicaţie acută cu substanţă caustică, respectiv un copil de 4 ani şi 6 luni din Bosanci, care a fost diagnostigat în urma ingestiei accidentale de benzină.

Sunt nişte aspecte îngrijorătoare pe care le corelăm şi cu nefericitul eveniment petrecut duminică, când un copil de 3 ani din zona Câmpulung a suferit arsuri extrem de grave pe aproximativ 80% din suprafaţa corpului. Este un semnal de alarmă care poate fi pus pe seama neatenţiei părinţilor şi a bunicilor acestor copii”, a apreciat Adrian Popescu, care a subliniat că pentru 24 de ore, situaţia este una alarmantă.

Acesta a lansat un apel către părinţi şi bunici, să fie mai responsabili şi să nu lase la îndemâna copiilor substanţele periculoase, deoarece odată ingerate, acestea atentează la integritatea corporală a copiilor, a sănătăţii acestora, atât la momentul respectiv, cât şi pe viitor.


Intră acum și în grupul de