Grupul pelerinilor plecati din Viena va ajunge mai repede in judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Primii pelerini in Bucovina vor ajunge mai repede la finele traseului decât preconizaseră iniţial organizatorii proiectului turistic cu acelaşi nume.

Declaraţia a fost făcută chiar de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de marţi. Convoiul pelerinilor va fi întâmpinat chiar de şeful administraţiei judeţene la intrarea în Suceava pe Pasul Tihuţa.

“Proiectul iniţiat de noi s-a dovedit a fi unul de impact în rândul străinilor, fiind dezbătut în presa de peste hotarele ţării noastre. Am primit numeroase semnale de la persoane care deja şi-au arătat interesul pentru a urma această formă de vizitare a Bucovinei. Vineri, primii pelerini plecaţi de la Viena vor ajunge în Suceava, iar după întâmpinarea din Pasul Tihuţa, mă voi alătura şi eu grupului şi sper să fac faţă”, a declarat Gheorghe Flutur.

Iniţial, sosirea în judeţul Suceava era programată a avea loc pe parcursul zilei de sâmbătă, dar se pare că cicliştii s-au dovedit nerăbdători să ajungă în Bucovina, astfel că vor intra în judeţul nostru cu o zi mai repede, punctul terminus fiind Mănăstirea Putna.

Proiectul turistic european „Pelerin în Bucovina” iniţiat de Consiliul Judeţean Suceava a fost lansat, vineri 15 iulie 2011, în Piaţa „Sf. Ştefan” din centrul Vienei, când mai mulţi ciclişti suceveni printre care şi consilierul personal al lui Gheorghe Flutur, Neculai Barbă, au pornit într-o cursă de aproximativ 1.200 de kilometri cu destinaţia Suceava.

Înainte ca preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur şi cicliştii cu vârste cuprinse între 20 şi 42 de ani, îmbrăcaţi cu tricouri inscripţionate în limba română şi germană cu mesajul “Pelerin în Bucovina”, să fixeze kilometrajul la zero şi să dea startul acestui pelerinaj, monseniorul Anton Faber a oficiat, în Catedrala „Sf. Ştefan” din Viena o rugăciune de binecuvântare a celor care vor face această cursă şi şi-a exprimat intenţia de a face acest pelerinaj, pe bicicletă, la anul sau peste doi ani, alături de alţi ciclişti.

Proiectul de pelerinaj lansat vineri la Viena este structurat pe două componente, una în perioada 15 iulie-23 iulie, când se desfăşoară pelerinajul pe traseul Viena-Bratislava-Budapesta-Gyor-Oradea-Cluj Napoca-Pasul Tihuţa-intrarea în judeţul Suceava, iar cea de-a doua componentă care se va derula până în 15 august priveşte traseele de pelerinaj din judeţul Suceava spre Mănăstirea Putna, Basilica Minor romano-catolică din Cacica şi Mănăstirea armeană Hagigadar din apropierea municipiului Suceava, toate aceste lăcaşuri serbând hramul cu ocazia Adormirii Maicii Domnului, în 15 august.


Intră acum și în grupul de