Gheorghe Flutur: Sondajele USL Suceava nu reprezinta decat etnobotanice de campanie (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Sondajele de opinie pe care atât organizaţia judeţeană a PSD cât şi cea a PNL le-au efectuat în ultima perioadă nu sunt decât “etnobotanice de campanie pentru USL pentru ca membrii săi să plece liniştiţi în concediu”, a declarat marţi liderul democrat-liberalilor suceveni, Gheorghe Flutur, care este şi prim-vicepreşedinte la nivel naţional.

El a răspuns astfel întrebărilor legate de rezultatul sondajelor care creditează PDL-ul cu 15% iar USL-ul cu 52% în intenţia de vot la următoarelor alegeri în ceea ce priveşte locuitorii judeţului Suceava.

Prim-vicepreşedintele PDL a ţinut să le transmită celor din Uniunea Social Liberală că “drogul procentelor umflate este cel mai periculos într-o luptă politică” considerând că rezultatele prezentate de USL nu sunt altceva decât o liniştire a ambiţiilor social-liberale pentru ca membrii ei să poată pleca liniştiţi în concediu.

„Cel mai periculos este drogul procentelor umflate. Eu îmi aduc aminte că am trecut prin asemenea perioade când conduceam campania preşedintelui Traian Băsescu şi sondajele ne dădeau cu 20% sau cu 25%, dar nu ne-a interesat treaba asta pentru că am ştiut că există comenzi. Cel mare duşman în lupta politică îţi este institutul de sondaje care te laudă. Eu cred că cei din USL şi-au făcut acest sondaj ca să plece liniştiţi în vacanţă” a declarat Gheorghe Flutur.

Tot el a mai ţinut să precizeze că cel mai greu pentru opoziţie va fi momentul întoarcerii din concendiu deoarece “anestezicul ţine doar pe perioada de vacanţă. Asta este problema lor. Noi nu avem nevoie de anestezic noi guvernăm”.

“Modelul românesc de reformă şi de a naviga pe timp de criză este sugerat de marile publicaţii internaţionale şi până la urmă nu am făcut decât să găsim o soluţie să nu derapeze ţara. Până la urmă trebuie să dai dovadă de responsabilitate. Nu mă interesează că avem sau nu 15%. Ne aşteptăm după mintea lor să ne dea şi sub pragul electoral”, a declarat Gheorghe Flutur, adăugând că sondajele făcute de cei din USL nu sunt altceva decât nişte „etnobotanice de campanie pe care le dau pe la nas ca să poată pleca fericiţi în vacanţă cu viitorul prefect sau viitorul şef de finanţe iar când se întorc nu au unde-i pune”.

Amintim că preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat săptămâna trecută că potrivit datelor preliminare ale unui sondaj de opinie efectuat în judeţ, USL are intenţie de vot de peste 50 la sută.

„În acest moment USL are mai mult de jumătate din intenţiile de vot. Vom fi o alternativă corectă ce va administra cu responsabilitate şi în interesul cetăţenilor”, a spus Nechifor.

El a arătat că operatorii care au efectuat sondajul au constatat, pentru prima dată după 1989, o reticenţă a populaţiei să răspundă întrebărilor, din cauză că le este frică şi că există posibilitatea să aibă neplăceri dacă spun ceea ce cred.

„Am ajuns mai rău ca înainte de 1989 când era nesiguranţă şi teamă. Oamenii au impresia că cei care îi chestionează în cadrul sondajului sunt de la PDL şi că ar putea avea de suferit dacă răspund”, a spus Nechifor.


Intră acum și în grupul de