Universitatea „Stefan cel Mare” Suceava, fruntasa in topul universitatilor din Regiunea Nord-Est in urma admiterii din iulie 2011


Intră acum și în grupul de

Etapa de înscrieri a sesiunii de admitere din iulie 2011 a arătat faptul că Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava rămâne o opţiune importantă în preferinţele absolvenţilor de liceu, transmite în cadrul unui comunicat de presă, lect. univ. dr. Aurora Adina Ignat, secretar ştiinţific în cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava.

În cadrul aceluiaşi document, în susţinerea ideii de mai sus, aceasta subliniază faptul că media de 2,93 candidaţi înscrişi pentru un loc bugetat situează USV pe primul loc între universităţile din Regiunea Nord-Est, cu programe de studii similare, şi pe locul doi între instituţiile de învăţământ superior, dacă luăm în considerare şi Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi. Menţionăm că în media obţinută nu au fost luate în considerare şi cele două noi programe de studii din domeniul medicină: Balneo-fiziokinetoterapie şi Nutriţie şi dietetică. Sesiunea de admiterea pentru aceste specializări va avea loc în septembrie, iar numărul locurilor bugetate rezervate este de 20.

Prin vocea lect. univ. dr. Aurora Adina Ignat, Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava mulţumeşte tuturor absolvenţilor de liceu (şi părinţilor acestora) pentru încrederea acordată şi îi aşteaptă la înmatriculare până joi, 28 iulie, pentru a deveni studenţi USV.

“Rezultatele iniţiale ale etapei de înscriere au fost făcute publice pe website-ul universităţii http://www.usv.ro/admitere/. Trebuie însă avut în vedere că această ierarhie se schimbă zilnic pentru că majoritatea absolvenţilor a avut mai multe opţiuni.

În urma actualizărilor zilnice, mulţi dintre candidaţi vor constata că au posibilitatea să ocupe unul dintre locurile fără taxă, chiar dacă iniţial s-au aflat pe poziţiile cu taxă sau chiar în afara cifrei de şcolarizare alocate programului respectiv. Relevantă, în acest caz, este situaţia actualizată ce poate fi consultată la universitate, în sălile rezervate înmatriculărilor. Trebuie menţionat faptul că înmatricularea este obligatorie. După încheierea perioadei de înmatriculare, candidaţii neînmatriculaţi îşi vor pierde statutul de beneficiar al unui loc cu sau fără taxă obţinut în urma etapei de înscrieri. Toate aceste locuri vor fi distribuite (în ordinea mediilor de admitere) celor înmatriculaţi. Data limită pentru înmatricularea candidaţilor este joi, 28 iulie, ora 16.00”, se arată în comunicatul remis de USV.

Amintim că pentru sesiunea de admitere din septembrie 2011, Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava vine şi în sprijinul celor care nu au reuşit să promoveze examenul de bacalaureat din această vară. În zilele de luni, miercuri şi vineri, de la 11.00 la 14.00, în amfiteatrul „Dimitrie Leonida” din corpul D, cadrele didactice din USV vor oferi meditaţii gratuite celor interesaţi. Până acum, în cadrul acestui program s-au înscris 38 de elevi. Lista rămâne deschisă până la finalul acestei săptămâni.


Intră acum și în grupul de