Șofer fără permis reținut în arest. Când a fost oprit de poliție a făcut schimb de locuri cu pasagerul


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de vineri, 5 iulie 2024, ora 11:20, în urma unor informații furnizate de Poliția Municipiului Rădăuți, echipajul de poliție din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta s-a deplasat spre comuna Sadova – Pasul Trei Movile. Polițiștii au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autovehicul, observând că la momentul opririi, conducătorul auto a făcut schimb de locuri cu pasagerul din dreapta-față.

În urma verificărilor, s-a stabilit că în mașină se aflau un bărbat de 52 de ani (conducător auto) și o femeie de 54 de ani (pasager). S-a constatat că bărbatul avea permisul de conducere anulat, motiv pentru care a schimbat locul cu femeia de 54 de ani.

Continuând verificările la sediul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, polițiștii au descoperit în autovehicul 120 de țigarete de proveniență extracomunitară, aparținând bărbatului de 52 de ani, care nu a prezentat niciun document privind proveniența acestora.

S-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „favorizarea infractorului”. Bărbatul de 52 de ani a fost reținut pentru 24 de ore și încarcerat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv IPJ Iași.

De asemenea, conform Legii 227/2015, s-a dispus confiscarea țigaretelor.


Intră acum și în grupul de