Prefectul Sorin Popescu le-a cerut sefilor IPJ si ISJ sa elaboreze un program de actiuni pentru prevenirea si combaterea infractionalitatii in scoli


Intră acum și în grupul de

În primele şase luni ale acestui an, în şcolile sucevene şi în zona adiacentă acestora, s-au înregistrat un număr de 17 infracţiuni în care au fost implicaţi elevi, cu 42 mai puține față de aceiași perioada a anului trecut (-71,1%), se arată în informarea privind modul de asigurare a protecţiei unităţilor şcolare, a siguranţei elevilor şi personalului didactic în perioada 01.01.-30.06.2011, prezentată în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural de joi de către comandantul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, comisarul şef Ioan Nicuşor Todiruţ.

„Din totalul sesizărilor, 11 infracțiuni au fost comise în incinta unităților de învățământ, iar 6 infracțiuni în afara acestora (zona adiacentă). Pozitiv este faptul că în urma activităților desfășurate de structurile de ordine publică, toate cele 17 infracțiuni sunt cu autori cunoscuți. La comiterea acestor infracţiuni au participat ca autori 19 elevi, iar 15 dintre aceștia au fost victime ale infracţiunilor. În structura infracţiunile sesizate, ponderea o dețin lovirile si vătămările corporale cu 52,9% furturile cu 29,4%, și alte infracţiuni cu 17,7%. Cele mai multe infracțiuni în mediu școlar au fost înregistrate în zona municipiilor Suceava (6), C-lung Moldovenesc (3), Vatra Dornei (2) și orașul Dolhasca (2)”, sunt datele cuprinse în raportul prezentat de şeful IPJ Suceava.

În cadrul şedinţei de joi, prefectul judeţului Suceava, Sorin Arcadie Popescu, i-a solicitat inspectorului şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, comisarul şef Ioan Nicuşor Todiruţ să elaboreze împreună cu şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Petru Carcalete, până pe data de 31 august un program de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii în unităţile de învăţământ, pentru anul şcolar 2011-2012.


Intră acum și în grupul de