Termica SA Suceava promite ca va da caldura sucevenilor in iarna care urmeaza (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Societatea Termica SA Suceava, care va asigura şi în iarna care vine căldura şi apa calda sucevenilor racordaţi la sistemul centralizat de încălzire a anunţat că a reuşit să contracteze achiziţionarea a 85.000 de tone de cărbune pentru producerea energiei termice în iarna 2012-2013.

Şeful executivului local sucevean, Ion Lungu a declarat miercuri într-o conferinţă de presă că societatea, al cărei acţionar unic este Consiliul Local Suceava, are deja pe stoc aproximativ 40.000 de tone de cărbune şi că se aşteaptă furnizarea restului de 45.000 de tone în următoarele doua luni.

Ion Lungu şi-a exprimat încrederea că autorităţile locale vor fi sprijinite de la Bucureşti şi în iarna care urmează pentru a putea suporta costurile asigurării încălzirii în regim centralizat.

El consideră că Guvernul trebuie să stabilească modul în care va fi sprijinită populaţia şi care va fi cuantumul ajutorului pentru încălzire astfel încât autorităţile locale să poată găsi soluţiile de finanţare a combustibililor necesari asigurării încălzirii în locuinţele branşate la sistemul centralizat.

Ion Lungu a mai subliniat că iarna 2011 – 2012, este ultima în care municipiul Suceava va fi alimentat cu agent termic produs de actuala centrală aparţinând SC Termica SA urmând ca în iarna următoare să fie dată în folosinţă noua centrală termică a municipiului, investiţia firmei Adrem Invest Bucureşti. Firma de inginerie industrială Adrem Invest Bucureşti a semnat, în luna mai, cu primarul Sucevei, contractul pentru construirea unei centrale termice în oraş şi înfiinţarea unei noi societăţi de termoficare, investiţie de 65 de milioane de euro.

Centrala urmează să fie construită pe trei module, unul ce va folosi drept combustibil gazul natural şi care va fi funcţional înaintea sezonului rece 2012-2013, iar alte două, ce vor folosi biomasa forestieră şi respectiv plante energetice, ce vor fi funcţionale în 2013 şi 2014.


Intră acum și în grupul de