332 de cereri de transfer in urma admiterii la licee, la Suceava


Intră acum și în grupul de

În perioada prevăzută în calendarul admiterii la licee pentru anul 2011, au fost depuse iniţial la Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, un număr de 332 de cereri de transfer, din care două au fost retrase, informează şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete.

Potrivit inspectorului şcolar general, principalele motive regăsite în cereri sunt legate de situaţia gemenilor (5 cazuri), situaţia materială precară, boală, imposibilitatea efectuării navetei (în unele cazuri elevii ar trebui să schimbe două mijloace de transport, ori nu au posibilitatea întoarcerii la domiciliu, nefiind mijloace de transport disponibile la orele la care se termină învăţământul la clasele din schimbul II).

„În cazul în care plecă mai repede, înregistrează absenţe, ceea ce ar duce la rezultate slabe la învăţătură şi la pierderea ajutorului financiar << Bani de liceu >> . Un alt motiv este acela că mulţi părinţi lucrează în străinătate şi lasă copiii în grija bunicilor, sau al altor rude care domiciliază în preajma acelor unităţi liceale la care se solicită transferul. Există şi cereri în care părinţii solicită transferul fie pentru că mai au copii în anumite licee şi astfel le este mai uşor să ţină legătura cu şcoala, şi să-i supravegheze, fie au doi copii care, deşi nu sunt gemeni au început şcoala în acelaşi an şi în aceeaşi clasă”, explică prof. Petru Carcalete, în comunicatul de presă.

În document se mai arată că în aceeaşi perioadă s-au înregistrat şi un număr de 40 de cereri pentru înscriere în clasa a IX-a ale elevilor care nu şi-au depus dosarele în termen, sau nu au participat deloc la admiterea computerizată, ori doar la una din etape. Soluţionarea situaţiei acestor elevi se face utilizând locurile rămase neocupate.

„Solicitările de transfer au fost soluţionate în procent de 92%, restul urmând a fi luate în discuţie, după cea de-a treia etapă de admitere”, subliniază Petru Carcalete.


Intră acum și în grupul de