Elevii suceveni, cercetasi pentru o zi in saptamana „Scoala altfel”. Vezi aici despre ce este vorba

Secretarul de Stat în cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), Oana Badea, a invitat cercetaşii să propună şcolilor din România programul unei zile din săptămâna „Şcoala altfel”, se arată pe site-ul Ministerului Educaţiei.

Potrivit sursei menţionate, invitaţia a fost lansată în timpul unui eveniment de deschidere a celei de-a V-a Jamboree Naţională Românească, organizată la Sălişte, judeţul Sibiu, de către Organizaţia Naţională „Cercetaşii României”.

Aşadar, în faţa a peste o mie de cercetaşi, Oana Badea s-a arătat deosebit de încântată de spiritul şi valorile pe care le promovează, în rândul tinerilor, Cercetaşii României, zicând: „Vă lansez o provocare vouă, cercetaşilor români. Vă propun ca una din zilele << şcolii altfel >> să se desfăşoare în spiritul cercetăşiei. De aceea, Ministerul Educaţiei aşteaptă de la voi programul unei astfel de zile. Cred cu tărie că valorile pe care le promovaţi, încrederea în sine, toleranţa, respectul faţă de ceilalţi, conservarea mediului, asumarea responsabilităţilor şi a obiectivelor de dezvoltare personală sunt valori de care au nevoie toţi tinerii noştri”, a declarat secretarul de Stat.

Conform site-ului www.edu.ro, programul care va rezulta în urma dialogului dintre reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi ai Organizaţiei Cercetaşii României va fi propus şcolilor, spre implementare, în perioada 2-6 aprilie 2012.

A V-a Jamboree Naţională Românească are loc zilele acestea la Sălişte, judeţul Sibiu.

Evenimentul reuneşte peste 1.200 de cercetaşi din ţară şi din străinătate. Programul jamboreei se bazează pe două principii: „învăţarea prin acţiune„ şi „viaţa în natură”, şi include activităţi cercetăşeşti tradiţionale, explorarea zonei Mărginimii Sibiului, concursuri, muncă în comunitate în cadrul unor proiecte locale.

Ultima Jamboree Naţională Românească (cea de-a IV-a), înainte de renaşterea cercetăşiei în România în anul 1990, a avut loc acum 75 de ani, în anul 1936.