Sesiunea din toamna a examenului de bacalaureat 2011, la start. Vezi aici parerea Ministrului Funeriu despre subiectele celei de-a doua sesiuni a BAC 2011


Intră acum și în grupul de

Luni, 22 august, 2.444 de elevi suceveni vor intra în febra examenului de bacalaureat 2011, sesiunea de toamnă, elevi care fie au fost declaraţi respinşi la BAC-ul din vară, fie nu au intrat în examen din cauza situaţiei de corijenţă de la finalul clasei a XII-a.

BAC-ul de toamnă va fi susţinut de elevii suceveni în opt centre de testare din judeţ, respectiv la Colegiul Tehnic “Alexandru Ioan Cuza”, Colegiul Tehnic “Petru Muşat”, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir”, Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” din Fălticeni, Colegiul Tehnic Rădăuţi, Grupul Şcolar “Ion Nistor” Vicovu de Sus şi Colegiul Tehnic Alexandru cel Bun”, din Gura Humorului.

Elevii vor susţine luni, 22 august, respectiv marţi, 23 august, prima probă a celei de-a doua sesiuni de BAC 2011, cu proba orală la limba și literatura română, urmând ca în perioada 22-24 august candidaţii să susţină examenul la limba maternă, iar între 23 – 24 august, la o limbă de circulație internațională. Pe 25 – 26 august va fi susţinută proba competenţelor digitale, informatică.

Probele scrise vor începe în data de 29 august la limba si literatura română, fiind urmată de proba la scrisă la limba şi literatura maternă din 30 august, pentru ca în 31 august să fie susținută proba obligatorie a profilului. În data de 2 septembrie va avea loc proba la alegere a profilului şi a specializării.

Rezultatele finale ale sesiunii din toamnă de la BAC 2011 vor fi afişate pe 4 septembrie, iar contestaţiile vor putea fi depuse între orele 16.00 – 20.00.

Rezolvarea contestaţiilor se va face în zilele de 5 – 6 septembrie, iar afişarea rezultatelor acestor contestaţii se va face pe data de 7 septembrie.

Precizăm că lucrărilor candidaţilor vor fi corectate într-un singur centru de evaluare, respectiv la Şcoala cu clasele I-VIII Nr.3 din Suceava.


În condiţiile în care sesiunea din luna iunie a examenului de bacalaureat a fost o catastrofă înregistrată la nivel naţional, având în vedere că mai mult de jumătate din absolvenţii de liceu nu au reuşit să îl treacă, Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a clarificat faptul că cea de-a doua sesiune de BAC va fi la fel de corectă ca şi prima, iar subiectele vor avea acelaşi grad de dificultate.

Potrivit libertatea.ro, Daniel Funeriu, a subliniat: „Eu le spun elevilor că a venit momentul ca România să se schimbe prin oameni cinstiţi, oneşti şi bine pregătiţi în meseria lor, oricare ar fi ea. Le zic doar atât: să înveţe! Sesiunea a doua a bacalaureatului va fi la fel de corectă ca şi prima, iar subiectele vor avea acelaşi grad de dificultate. Ar fi greşit faţă de toţi românii care aşteptau un semn că România se poate schimba, să dau înapoi. Alţi miniştri au cultivat minciuna, eu nu o fac”, a explicat ministrul într-un interviu acordat publicaţiei citate.


Intră acum și în grupul de