Reprezentantii DSP Suceava fac apel la cetatenii municipiului sa solicite ambulanta doar in cazul in care este neaparata nevoie. Afla aici de ce (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Locuitorii din municipiul Suceava sunt rugaţi să apeleze la Serviciul Judeţean de Ambulanţă doar în cazul în care este neapărată nevoie, întrucât numărul ambulanţelor disponibile nu face faţă solicitărilor.

Potrivit resprezentaţilor Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, întrucât în ultima perioadă a avut loc un număr foarte mare de accidente de maşină pe raza municipiului Suceava, cu precădere în ultimele 24 de ore, cele 51 de autosanitare (cu tot cu cele de consultaţie la domiciliu) aflate în funcţiune în cadrul Serviciului de Ambulanţă, fac cu greu faţă solicitărilor venite din partea cetăţenilor.

„Unele dintre ele se defectează şi inevitabil ajung în service, fiind neoperabile în anumite perioade. În condiţiile în care o parte dintre pacienţi ajung la Urgenţe cu afecţiuni minore care nu necesită solicitarea echipajelor de urgenţă, facem un apel pe acestă cale către toţi cetăţenii, să nu apeleze la serviciile de ambulanţă, decât în cazurile deosebite, când este vitală o astfel de intervenţie”, a transmis Adrian Popescu, purtător de cuvânt în cadrul DSP Suceava.

Totodată, acesta a făcut un apel şi către medicii din spitale, rugându-i să trateze echipajele serviciului de ambulanţă corespunzător în momentul în care aduc pacienţii la C.P.U., U.P.U. sau la camerele de gardă ale spitalelor, implicit să facă tot posibiliul pentru a întocmi documentaţiile în timp record şi de a elibera echipajele pentru a putea ajunge la alte cazuri.


Intră acum și în grupul de