Aproape jumatate din elevii inscrisi au absentat la prima proba orala a Bac-ului de toamna, la Suceava


Intră acum și în grupul de

Doar 125 de elevi suceveni, dintr-un total de 218 înscrişi, au susţinut, luni, proba orală de evaluare a competenţelor de comunicare în limba română din cadrul celei de-a doua sesiuni de bacalaureat 2011, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, insp. Laura Hacman.

„Cei care au susţinut examenul oral la limba şi literatura română în cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat 2011, sunt fie absolvenţi care nu au mai participat la alte sesiuni de BAC, fie absolvenţi care au susţinut un asemenea examen, însă nu l-au promovat”, a explicat Laura Hacman.

BAC-ul de toamnă este susţinut de elevii suceveni în opt centre de testare din judeţ, respectiv la Colegiul Tehnic “Alexandru Ioan Cuza”, Colegiul Tehnic “Petru Muşat”, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir”, Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” din Fălticeni, Colegiul Tehnic Rădăuţi, Grupul Şcolar “Ion Nistor” Vicovu de Sus şi Colegiul Tehnic Alexandru cel Bun”, din Gura Humorului.

Sesiunea a doua a examenului “de maturitate” continuă miercuri, 24 august, cu examenul oral la o limbă de circulație internațională, urmând ca în perioada 25 – 26 august să fie susţinută proba competenţelor digitale, la informatică.

Probele scrise vor începe în data de 29 august la limba si literatura română, fiind urmată de proba la scrisă la limba şi literatura maternă din 30 august, pentru ca în 31 august să fie susținută proba obligatorie a profilului. În data de 2 septembrie va avea loc proba la alegere a profilului şi a specializării.

Rezultatele finale ale sesiunii din toamnă de la BAC 2011 vor fi afişate pe 4 septembrie, iar contestaţiile vor putea fi depuse între orele 16.00 – 20.00.

Rezolvarea contestaţiilor se va face în zilele de 5 – 6 septembrie, iar afişarea rezultatelor acestor contestaţii se va face pe data de 7 septembrie.

Precizăm că lucrărilor candidaţilor vor fi corectate într-un singur centru de evaluare, respectiv la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 3 din Suceava.


Intră acum și în grupul de