Flamanzi, dar mandri! Sucevenii care beneficiaza de ajutoare alimentare europene nu se prezinta sa si le ridice (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

An de an, de când România beneficiază de ajutoare alimentare europene, Primăria Suceava se confruntă cu o situaţie cel puţin ciudată. Dacă în alte judeţe se formează cozi interminabile şi îmbulzeli pentru a intra în posesia acestora, locuitorii municipiului nostru se arată prea mândri pentru ele.

Conform edilului-şef al municipiului Suceava, Ion Lungu, doar un sfert din numărul beneficiarilor de aceste ajutoare s-au prezentat la depozitul municipalităţii pentru a intra în posesia ajutoarelor.

În cifre concrete, de la începerea programului în acest an şi până acum, au fost împărţite doar 31 de tone de alimente pentru aproximativ 1.240 de persoane, restul de până la 5.740 refuzând să meargă la sediul Primăriei din cartierul Burdujeni pentru a le ridica.

Conducerea municipalităţii s-a văzut nevoită ca în cadrul conferinţei de presă susţinută pe parcursul zilei de miercuri să facă un nou apel către locuitorii care au dreptul la ajutoarele alimentare europene să-şi exercite acest drept, în caz contrar produsele riscând să se altereze.

„Îi rugăm pe sucevenii care beneficiază de aceste ajutoare să se prezinte la depozitul din Burdujeni pentru a intra în posesia lor. Este un lucru paradoxal, cei care beneficiază nu vin să le ridice şi uneori suntem nevoiţi să le ducem noi acasă iar alte persoane care nu îndeplinesc criteriile necesare vin în audienţă şi solicită trecerea lor pe listă”, a declarat Ion Lungu.

Conform legislaţiei în vigoare pot intra în posesia acestor ajutoare persoanele înscrise sub incidenţa Legii 416 privind venitul minim garantat, persoanele cu handicap de gradul 1, şomerii în plată şi pensionarii cu un venit mai mic de 400 de lei.


Intră acum și în grupul de