Peste 100 de camere video ii vor urmari pe elevii suceveni la probele scrise din cadrul Bac-ului de toamna (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Elevii suceveni care susţin bacalaureatul în sesiunea de toamnă vor fi supravegheaţi prin intermediul a peste de 100 de camere de luat vederi, pe care Primăria Suceava le-a montat în cele patru centre de testare de pe raza municipiului reşedinţă de judeţ.

Potrivit primarului municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, în şedinţa de joi a CL Suceava va fi rectificat bugetul municipiului pentru alocarea de fonduri necesare dotării cu camere de supraveghere în centrele de examen de la bacalaureat.

„Dacă era un ordin de ministru de la începutul anului era mai clar. Acum trebuie să cârpim bugetele”, a spus primarul Sucevei, în cadrul conferinţei de presă de miercuri, menţionând că valoarea investiţiilor este de 52.000 de lei.

El a arătat că solicitarea privind introducerea camerelor de luat vederi în centrele de examen a fost primită vineri şi că au fost introduse peste o sută de camere în cele patru centre de examen.

În judeţul Suceava nu au fost instalate camere de luat vederi în săli la sesiunea din vară a examenului de bacalaureat, iar conducerea IŞJ Suceava a cerut localităţilor unde sunt centre de examen să instaleze astfel de dispozitive pentru sesiunea din toamnă.

Un număr de 2.444 de candidaţi s-au înscris la sesiunea din toamnă a bacalaureatului în judeţul Suceava, dintre care 2412 au fost respinşi la sesiunea din vară, restul fiind dintre cei care nu au avut situaţia de studii definitivată şi nu au putut susţine examenul în sesiunea din vară.

Sesiunea din toamnă a bacalaureatului se organizează în opt centre de testare la Colegiul Tehnic “Alexandru Ioan Cuza”, Colegiul Tehnic “Petru Muşat”, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir” din Suceava, Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” din Fălticeni, Colegiul Tehnic Rădăuţi, Grupul Şcolar “Ion Nistor” Vicovu de Sus şi Colegiul Tehnic Alexandru cel Bun”, din Gura Humorului.


Intră acum și în grupul de