80% dintre candidatii inscrisi la Scoala Militara de Subofiteri Jandarmi Falticeni au promovat probele eliminatorii ale concursului de admitere (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

221 de candidaţi (din care 11 fete) vor susţine, luni, proba de verificare a cunoştinţelor din cadrul concursului de admitere la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, după ce aceştia au trecut de probele eliminatorii, informează într-un comunicat de presă, cpt. Irina Airinei, purtător de cuvânt în cadrul Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni.

Potrivit sursei citate, duminică, 21 august, respectiv luni, 22 august, aproximativ 300 de candidaţi au sosit la sediul Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni în vederea înscrierii şi primirii legitimaţiilor de concurs. Împreună cu buletinul/cartea de identitate, legitimaţia este actul pe baza căruia un candidat participă la probele din cadrul concursului de admitere. Din cei 335 de candidaţi care au avut constituite dosare de concurs s-au înscris 289 de persoane, din care 29 de fete.

„Astfel, luni, 22 august 2011, începând cu ora 15.00, pe platoul din incinta şcolii a avut loc un instructaj cu candidaţii şi însoţitorii acestora. Col. Laurenţiu Hopu, comandantul şcolii şi preşedintele comisiei de admitere, a prezentat modul de desfăşurare a concursului, componenţa comisiilor şi a subcomisiilor, metoda de elaborare a subiectelor. După retragerea însoţitorilor, concurenţii au fost repartizaţi pe detaşamente şi au aflat cine este ofiţerul care îi va îndruma şi coordona pe parcursul probelor eliminatorii, precum şi ziua şi ora la care trebuie să se prezinte pentru susţinerea acestora”, precizează cpt. Irina Airinei în comunicat.

În conformitate cu graficul desfăşurării concursului de admitere afişat la avizierul de la intrarea şcolii şi postat pe www.jandarmeriafalticeni.ro, probele eliminatorii au avut loc în perioada 23-25 august 2011.

În comunicat se mai arată că marţi, 23 august, detaşamentul 1 fete a susţinut examinarea medicală la sediul şcolii şi verificarea aptitudinilor fizice – pe Stadionul municipal „Nada Florilor”. În urma acestor probe, din cele 29 de candidate înscrise, o candidată s-a retras, două au fost declarate „inapt” – medical şi doar 11 au promovat probele fizice: 8 candidate au întâmpinat greutăţi la proba de rezistenţă, iar 7 la cea de viteză. Joi, 25 august detaşamentele de băieţi au încheiat susţinerea probelor eliminatorii. Din cei 260 de băieţi înscrişi, 3 s-au retras, 6 au fost declaraţi “inapt” şi 41 nu au promovat proba de verificare a aptitudinilor fizice, cei mai mulţi întâmpinând probleme la proba de viteză.

„Candidaţii care au promovat probele eliminatorii vor participa luni, 29 august la cea de-a doua etapă a concursului de admitere: proba de verificare a cunoştinţelor”, explică purtătorul de cuvânt din cadrul Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni.


Intră acum și în grupul de