Primaria Suceava nu are bani pentru salariile profesorilor pana la finalul anului


Intră acum și în grupul de

Municipalitatea suceveană „este descoperită” pentru plata salariilor cadrelor didactice pentru lunile noiembrie şi decembrie, a declarat miercuri primarul Ion Lungu, arătând că pentru plata lefurilor dascălilor din municipiu s-a primit de la Guvern o sumă suplimentară de 3,328 milioane de lei, care asigură necesarul pentru lunile septembrie şi octombrie. Potrivit edilului-şef, CL Suceava se va întruni, luni, 5 septembrie, în şedinţă extraordinară, pentru rectificarea bugetului cu această sumă.

Lungu a spus că pentru asigurarea salariilor profesorilor suceveni în ultimele luni din acest an este necesar o suplimentare cu aproximativ nouă milioane de lei şi este încrezător că Guvernul va asigura finanţarea.

El a subliniat că dezechilibrul bugetar a fost determinat de faptul că în primele luni din 2011 cadrele didactice sucevene au primit salariile majorate, după ce au obţinut în instanţă reîncadrarea pe post conform prevederilor Legii 221/2008.

Cadrele didactice din zeci de şcoli sucevene care au obţinut în instanţă, prin hotărâri definitive, irevocabile şi executorii reîncadrarea pe post conform prevederilor Legii 221/2008 au fost în grevă în luna martie nemulţumite că nu li se recunosc drepturile.

Ulterior, Guvernul a îngheţat până la sfârşitul acestui an salariile profesorilor care au câştigat în instanţă majorări salariale, la un nivel plafonat la remuneraţia din luna ianuarie şi a interzis acordarea de noi drepturi salariale prin contracte colective sau individuale de muncă, sub sancţiuni penale.


Intră acum și în grupul de