S-a finalizat admiterea la Scoala de Subofiteri Jandarmi Falticeni. Cele 150 de locuri scoase la concurs au fost ocupate


Intră acum și în grupul de

140 de băieţi şi 10 fete au fost declaraţi admişi în urma desfăşurării probei scrise a concursului de admitere la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni, informează într-un comunicat de presă purtătorul de cuvânt al instituţiei fălticene, cpt. Irina Airinei.
Potrivit acesteia, cel mai mare punctaj, 86 de puncte, a fost obţinut de doi candidaţi din Tulcea şi Buzău. Ultimul candidat a obţinut 50 de puncte la egalitate cu încă doi concurenţi şi a fost admis, conform metodologiei de admitere, prin departajarea după media generală obţinută la examenul de bacalaureat.

Cei 221 de candidaţi, din care 11 fete, care au promovat probele eliminatorii din cadrul concursului de admitere la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni, au participat, luni 29 august, la cea de-a doua etapă a concursului, proba de verificare a cunoştinţelor.

În acest sens, în conformitate cu graficul desfăşurării concursului de admitere au fost afişate la avizierul unităţii listele cu repartiţia candidaţilor pe săli şi au fost efectuate instructaje cu şefii de local şi supraveghetorii, precum şi cu membrii subcomisiei de întocmire a subiectelor, în prezenţa reprezentanţilor Serviciului Judeţean Anticorupţie Suceava şi ai Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Suceava.

Duminică, 28.08.2011, cadrele didactice desemnate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, au fost selectate prin tragere la sorţi, câte două pentru fiecare materie (română, engleză, franceză) pentru a elabora subiectele de examen într-un pavilion din incinta şcolii militare care a fost izolat, fără a exista posibilitatea comunicării cu exteriorul. Plicurile sigilate cu subiectele pentru proba scrisă au ajuns luni, 29.08.2011, în sălile de examen din incinta şcolii. Începând cu ora 10.00, candidaţii au avut la dispoziţie trei ore pentru a rezolva 90 de întrebări, 60 la limba română şi 30 la limba străină. Testele au fost corectate în aceeaşi zi, în prezenţa candidaţilor. Pentru a fi declaraţi „ADMIS”, candidaţii au trebuit să obţină un punctaj de minim 40 de puncte şi să se califice în ordinea strict descrescătoare a punctajului obţinut. Astfel, după proba de verificare a cunoştinţelor, primii 150 de candidaţi sunt 140 de băieţi şi 10 fete, cel mai mare punctaj fiind 86. Pentru cel mai mic punctaj, de 50 de puncte, obţinut de trei candidaţi, departajarea s-a făcut conform Metodologiei cadru de organizare şi desfăşurare a concursurilor de admitere în instituţiile de învăţământ postliceal din Ministerul Administraţiei şi Internelor, după media generală obţinută la examenul de bacalaureat.

Termenul pentru depunerea contestaţiilor s-a încheiat miercuri, 31 august, doar doi candidaţi exprimând această opţiune. Rezultatele contestaţiilor, precum şi rezultatele finale se vor afişa joi, 1 septembrie 2011, ora 09.00.

Candidaţii urmează să se prezinte la sediul unităţii sâmbătă, 17 septembrie 2011, în vederea începerii cursurilor”, se arată în comunicatul remis de Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni.


Intră acum și în grupul de