Circa 220 de profesori suceveni nefilologi vor sustine testul Cambridge


Intră acum și în grupul de

Aproximativ 220 de profesori suceveni vor susţine testul de limbă engleză Cambridge, în cadrul proiectului „Dezvoltare de competenţe cheie de comunicare în limba engleză pentru personalul didactic nefilolog”, a informat adjunctul IŞJ Suceava, Vasile Monacu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit aceleiaşi surse, profesorii suceveni au participat săptămânal, începând cu luna martie, la cursuri de limba engleză, fiind pregătiţi de zece formatori.

„Profesorii s-au pregătit conştiincios, primind şi efectuând teme acasă precum elevii lor de la clasă. În momentul de faţă, suntem în faza în care ne apropiem de finalizarea primei serii din cadrul proiectului, care în decembrie va susţine examenul de certificare Cambridge. Jumătate dintre profesori vor merge pe nivelul avansat, iar jumătate pe nivelul mediu. Sunt convins că după susţinerea acestui examen, profesorii suceveni se vor bucura de o nouă reuşită”, a apreciat Vasile Monacu.

Acesta a mai menţionat că din luna ianuarie 2012, în cadrul aceluiaşi proiect, alţi profesori nefilologi vor avea ocazia să se pregătească la limba engleză şi să susţină acelaşi tip de testare.


Intră acum și în grupul de