Imnul national ar putea fi intonat, saptamanal, in scolile sucevene


Intră acum și în grupul de

Elevii suceveni ar putea cânta imnul naţional al României, “Deşteaptă-te române!”, măcar o dată pe săptămână. Propunerea aparţine ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, şi va fi dezbătută în cadrul ministerului de resort.

Funeriu a declarat în cadrul unei emisiuni TV că o astfel de măsură ar fi binevenită, întrucât elevii ar conştientiza mai mult importanţa imnului naţional . “Eu cred că ar fi binevenit deoarece am avea un alt simţ al patriotismului”, a apreciat ministrul Educaţiei.

El a spus că va dezbate această propunere în cadrul Ministerului Educaţiei.

“Am cerut Institutului de Ştiinte ale Educatiei, am făcut o adresă prin care am cerut să-mi prezinte o situaţie comparativă, care este situaţia în diferite ţări ale Uniunii Europene şi dacă o astfel de măsură nu ar fi binevenită o dată pe săptămână, la începutul săptămânii să fie intonat imnul în fiecare clasă. Eu înclin să cred că n-ar fi o idee rea”, a declarat ministrul Funeriu, în cadrul emisiunii TV.

El a precizat că ideea intonării imnului naţional în şcoli i-a venit ministrului în momentul în care preşedintele Băsescu a acordat distincţii unor elevi. Atunci, Funeriu a observat că tinerii nu acordă suficientă importanţă imnului naţional . “Am fost, trebuie să recunosc, destul de neplăcut surprins de lipsa de solemnitate cu care este tratat acest moment de către elevii prezenţi în sală”, a mai spus ministrul.


Intră acum și în grupul de