Studentii straini aleg USV pentru studii doctorale si postdoctorale. Vezi aici cate cereri a primit universitatea suceveana in acest sens


Intră acum și în grupul de

Numărul studenţilor străini înscrişi la studii doctorale şi postdoctorale care doresc să îşi aprofundeze pregătirea în România, creşte de la an la an la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, în momentul de faţă existând 8 solicitări în acest sens.

„În momentul de faţă trei studenţi străini au solicitat stagii de pregătire doctorale, respectiv unul a solicitat un stagiu de pregătire post-doctoral la secţiunea << Lingvistică >> , care vor fi acceptaţi sub îndrumarea prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu. Aceştia provin din Coasta de Fildeş, de la Universite de Cocody. Mai există două solicitări pe domeniul << Inginerie electrică >> a unor doctorande din Camerun, însă deocamdată nu am primit niciun răspuns din partea profesorilor coordonatori de doctorate de la această specializare. Pentru universitatea de la Suceava au aplicat şi doi doctoranzi care doreau să facă un stagiu de pregătire pe domeniul << Medicină >> , secţiune pe care instituţia noastră nu o deţine. Deocamdată, primele patru solicitări au primit confirmare din partea Universităţii, urmând apoi ca doctoranzii care vor veni la stagiu în România, să fie selectaţi de Agenţia Universitară a Francofoniei (A.U.F.)”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Laura Blaj, reprezentant al departamentului de Relaţii Internaţionale al USV.

Doctoranzii vor avea burse de şedere în România, de minim 3 luni, maxim 6 luni.

La mijlocul lunii septembrie, alţi trei doctoranzi străini care s-au aflat, timp de trei luni de zile, sub coordonarea prof. Sanda-Maria Ardeleanu, vor părăsi ţara. Este vorba despre Jean-Claude Dodo şi Jacques Kouacou N’Goran, doctoranzi din Africa – Coasta de Fildeş, ambii provenind de la Universite de Cocody, din Abidjan, alături de doctorandul Mariana Chiriţă, absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi străine din cadrul Universităţii de Stat “Alecu Russo” din Bălţi, actualmente profesor în cadrul instituţiei de învăţământ superior din Republica Moldova, care se gândesc serios la posibilitatea de a-şi susţine tezele de doctorat în România.


Intră acum și în grupul de