Daniel Funeriu: ”Rezultatele bacalaureatului din acest an au reprezentat oglinda reala a societatii de astazi” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Prezent la Suceava în dimineaţa zilei de sâmbătă, pentru a participa la o dezbatere pe tema „Învăţământul încotro?”, ministrul Educaţiei, Daniel Petru Funeriu a transmis publicului sucevean că rezultatele slabe ale bacalaureatului din acest an au reprezentat de fapt oglinda reală a societăţii de astăzi.

„Avem datoria de a schimba această oglindă. Avem datoria de a face mai bună societatea în care trăim. S-au spus foarte multe lucruri despre bacalaureatul din acest an. Suntem în faţa unui eveniment care poate să schimbe percepţii, comportamente şi poate să schimbe mentalităţi, nu mai merge cu fraudă! Suntem într-o competiţie globală, suntem într-o lume care se mişcă cu o foarte mare viteză, noi trebuie să ne conectăm la această lume şi trebuie să fim în primul rând corecţi cu noi înşine”, a transmis ministrul Educaţiei.

El este de părere că trebuie să arătăm românilor că România pe care o vrem este una cu fruntea sus! „Ceilalţi au avut posibilitatea şi au făcut-o, au arătat că ei vor o Românie cu mâna întinsă. Nu asta este România pe care eu o vreau. Vreau o Românie cu fruntea sus, eu sunt mândru că sunt român şi trebuie să ne luăm locul pe care îl merităm”, a declarat Funeriu în cadrul dezbaterii care a avut loc la compex „Conacul Domnesc” din comuna suceveană Şcheia.

În calitate de invitaţi speciali, la eveniment au mai luat parte: deputatul Sulfina Barbu, preşedintele Comisiei de Administraţie în Camera Deputaţilor şi preşedintele Organizaţiei de Femei a PDL, Andreea Paul Vass, consilier al primului-ministru Emil Boc şi preşedinte al Organizaţiei de Femei de la Sălaj, lect. univ. dr. Marius Spînu, membru în Comisia de Învăţământ al Camerei Deputaţilor, preşedintele Cosiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, prim-vicepreşedinte în Biroul Permanent Naţional al PDL.


Intră acum și în grupul de