Cresteri numerice spectaculoase in randul sucevenilor care au trecut pragul Bibliotecii Bucovinei „I.G.Sbiera” în prima parte a anului 2011. Detalii aici


Intră acum și în grupul de

Prima parte a anului 2011 (1 ianuarie – 31 august) a adus Bibliotecii Bucovinei „I.G.Sbiera” creşteri numerice semnificative din punct de vedere al numărului de vizitatori şi evenimente culturale organizate în cadrul instituţiei, comparativ cu anul trecut, a declarat pentru NewsBucovina.ro, directorul bibliotecii sucevene, Gabriel Cărăbuş.

Acesta ne-a dezvăluit că rezultatele statistice sunt îmbucurătoare pentru biblioteca suceveană, în ciuda faptului că de la începutul verii, Secţia Împrumut Copii, respectiv Secţia Împrumut Adulţi, s-au aflat în inventar, perioadă în care s-a lucrat mai greu cu publicul care a solicitat împrumut de carte. Chiar şi în aceste condiţii, Cărăbuş a apreciat faptul că există cifre care, comparativ cu anul trecut, când nu se făcea inventar, depăşesc media vizitatorilor, a împrumuturilor de carte şi a evenimentelor culturale înregistrate.

„În primele opt luni ale anului, am avut un număr de 5.597 de utilizatori activi, alături de un total de 87.298 de vizite la bibliotecă, din care 76.650 vizite directe, direct la ghişeu, ceea ce înseamnă o medie de 450 de vizite/zi, rezultat mai mult decât mulţumitor, având în vedere că pe anul precedent media/zi, per an, a fost de 440”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, directorul bibliotecii sucevene.

Cărăbuş a mai precizat că numărul de participanţi la programe şi evenimente culturale în primele opt luni alea anului 2011 a fost de 5.173, la un număr de 167 de programe şi evenimente culturale, în medie realizându-se aproape câte un eveniment/zi. „Instituţia noastră a înregistrat o perioadă fructuoasă din punct de vedere al evenimentelor, cu precizarea că numărul evenimentelor culturale care s-au desfăşurat în primele opt luni ale anului, este echivalent cu numărul evenimentelor culturale pe care le-am avut pe parcursul întregului an 2010. Şi din punct de vedere al numărului de participanţi, ne situăm peste media anului precedent. Anul trecut am avut în jur de 3.900 de participanţi la evenimente pe parcursul întregului an”, a adus completări Gabriel Cărăbuş.

Precizăm că în cadrul bibliotecii de la Suceava au mai fost difuzate, în prima parte a anului 2011, aproape 114.000 de documente împrumutate sau consultate la sală, respectiv 7.500 de sesiuni de internet. Menţionăm aici şi contribuţia centrului biblionet deschis la finalul lunii noiembrie 2010 la filiala din cartierul Burdujeni. Aici funcţionează în prezent zece calculatoare conectate la internet, care sunt puse gratuit la dispoziţie cetăţenilor, folosite cu precădere de elevii şi de profesorii din această zonă. Amintim că cele zece calculatoare sunt dotate cu soft-uri de învăţare pentru elevi (chimie, biologie etc.).


Intră acum și în grupul de