Gheorghe Flutur a anuntat ca va candida pentru un nou mandat de presedinte al CJ Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, şi-a anunţat sâmbătă, în mod oficial, candidatura pentru un nou mandat la preşedinţia CJ, cu aceeaşi ocazie fiind lansate şi candidaturile a peste 60 de primari din judeţ, membri ai PDL, printre ei fiind însă şi primari aleşi pe listele altor partide, dar care însă s-au declarat simpatizanţi ai politicilor administraţiei judeţene PDL.

În prezenţa membrilor Consiliului Judeţean de Coordonare (CJC) al PDL Suceava şi a câtorva sute de membri si simpatizanţi ai partidului din întreg judeţul, în sala mare a Casei Culturii din municipiul reşedinţă de judeţ, democrat liberalii suceveni au dat startul campaniei electorale din 2012 pentru alegerile locale.

De la şedinţă au lipsit senatorul Orest Onofrei (prim-vicepreşedinte al PDL) şi deputaţii Ioan Bălan (secretarul general al organizaţiei judeţene a partidului), Dumitru Pardău şi Eugen Uricec. Flutur le-a multumit acestora pentru eforturile depuse până acum şi a explicat că lipsa lor se datorează în principal faptului că „au agenda foarte încărcată”.

Gheorghe Flutur a spus în cadrul CJC al PDL Suceava că va candida pentru un nou mandat la preşedinţia Consiliului Judeţean Suceava şi a prezentat o „Carte albă” a realizărilor celor 1181 de zile, câte au trecut de la preluarea mandatului în anul 2008.

1 milion de euro pe zi – a ridicat Flutur miza pentru judeţul Suceava

Flutur a arătat că de la preluarea conducerii CJ Suceava, în judeţ au fost atrase fonduri de 1,1 miliarde de euro pe diverse proiecte cu fonduri de la Guverns au de la Uniunea Europeană şi că se poate spune că în perioada administraţiei PDL în judeţul Suceava au fost atrase, în medie, fonduri de un milion de euro în fiecare zi.

„Dacă tragem linie vorbim de proiecte finalizare, în derulare sau la start în valoare de 1,1 miliarde de euro. Sunt peste 900 de proiecte. Nu trebuie să ne oprim aici”, a mai spus Gheorghe Flutur.

El a explicat că doar în infrastructură se poate vorbi de proiecte în valoare de 860 de milioane de euro în ultimii trei ani şi că au fost modernizaţi sau se află în diferite stadii lucrări pentru 1.000 de kilometri de drumuri naţionale, judeţene şi locale.
Flutur a mai spus că, în judeţ, s-au făcut investiţii majore în dezvoltarea rurală, în reţele de apă şi canal, şcoli, spitale sau dispensare, în apărări de maluri, în diguri solide pentru consolidarea zonelor vulnerabile, în gestionarea deşeurilor, sau în termoficare.

El a subliniat că fosta administraţie PSD a judeţului a lăsat moştenire proiectul de utilităţi nefuncţional, neeficient şi neinspirat, care face ca localităţile să aibă datorii pe 20 de ani şi care a fost deblocat de guvernul PDL.

Flutur a mai spus membrilor PDL Suceava, că în ceea ce priveşte atragerea de resurse, Suceava este lider şi nu trebuie să se oprească aici şi a atras atenţia primarilor că trebuie să lucreze „atent, corect şi cinstit cu banul public, indiferent dacă sunt fonduri europene sau naţionale”.

El a menţionat că aleşii PDL trebuie să fie pragmatici şi să facă ceea ce şi-au propus, investiţii pentru dezvoltarea zonei.

PSD acuzat că deliberat condamnă Suceava la subdezvoltare

Gheorghe Flutur a mai subliniat în discursul său că administraţia PSD nu a fost interesată până acum de dezvoltarea zonei şi că stângii politice i-a convenit să menţină zone în sărăcie, ca Moldova sau Oltenia.
„Pentru stânga, bogăţia oamenilor simpli e ca tămâia pentru Satana. Pe ei îi votează doar zonele sărace”, a spus prim vicepreşedintele PDL.

În cadrul şedinţei au vorbit mai mulţi parlamentari PDL care au dat ca sigur că în 2012 alegerile vor fi câştigate de echipa democrat-liberalilor.

„Suntem aici o echipă care la nivel de administrraţie judeţeană şi locală am reuşit să schimbăm faţa judeţului Suceava. Romania si Suceava aveau nevoie de schimbare la faţă. Ca deputat de Suceava nu pot să nu spun că sunt mândră de primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu. Şi să vă întreb retoric câţi primari ca Ion Lungu sunt în România azi? Mulţi primari ca Ion Lungu sunt azi şi le mulţumim tuturor pentru iniţiative şi eforturile extraordinare pe care le-au depus pentrua schimba faţa localităţilor lor. Suceava in foarte scurt timp va fi unul dintre cele mai frumoase oraşe ale României”, a menţionat în cuvântul său deputatul Sanda-Maria Ardeleanu.

Tinerii şi femeiele din PDL se pun în slujba seniorilor partidului

Deşi cu discursuri total diferite, unul apatic şi dezlânat iar celălalt cu „vână” şi bine ţintit, lidera organizaţiei de femei a PDL, Cătălina Culipei şi preşedintele organizaţiei judeţene de tineret, viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi s-au arătat deschişi în a ajuta în lupta din 2012. Dar au arătat că acest sprijin are preţul lui. Şi tinerii şi femeile vor locuri eligibile pe listele de consilieri locali în comune şi oraşe.

„Aş dori să sugerez pentru alegerile ce vor urma ca primarii să nu ezite în a-şi lua în echipele lor de susţintători, femei, pentru a le ajuta munca. Să se bazeze pe capacitatea acestora de a înţelege problemele oamenilor”, a spus Cătălina Culipei.

La rîndul său, Lucian Harşovschi a menţionat că „trebuie să înţelegem cu totii că vârsta şi vechimea în partid sunt necesare dar nu suficiente şi nu pot sulini competenţa şi activitatea politică. (…) Avem o mare şansă deoarece oricine candidează alături de Gheorghe Flutur şi Ion Lungu are mari şanse să fie votat dar nu trebuie să ne culcăm pe o ureche”.

„Când va fluiera arbitrul voi intra cu Flutur pe teren şi vom lupta spate în spate şi vom câştiga Primăria Suceava şi Consiliul Judeţean”

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat că va candida şi el pentru al treilea mandat consecutiv la fotoliul de edil şef al municipiului reşedinţăde judeţ, ocazie cu care îşi propune înfrumuseţarea oraşului după ce au fost făcute lucrările de reabilitare şi modernizare a utilităţilor publice. El a spus că pentru proiectele derulate în municipiu a atras fonduri pe care municipalitatea nu le putea avea nici în 150 de ani şi a recunoscut că a avut şi sprijinul consistent al lui Gheorghe Flutur în demersurile sale.

„Când mergi la Bucureşti şi spui de Flutur altfel ţi se deschid uşile”, a declarat cu sinceritate Ion Lungu, care a dat asigurări membrilor PDL că nu va migra la un alt partid, aşa cum susţine el că se zvoneşte şi că va rămâne alături de echipa lui Gheorghe Flutur, indiferent de ce se întâmplă mai departe.

„Nu sunt un traseist politic. Am intrat în politică în echipa lui Flutur, am urmat PLD la 10 minunte după constituire. Eu am urmat oameni şi principii. Când va fluiera arbitrul voi intra cu Flutur pe teren şi vom lupta spate în spate şi vom câştiga Primăria Suceava şi Consiliul Judeţean”, a mai spus Ion Lungu.

Cu aceeaşi ocazie au fost lansate candidaturile actualilor primari din Fălticeni-Vasile Tofan, Rădăuţi-Aurel Olărean, Câmpulung Moldovenesc – Gabriel Constantin Şerban, dar şi ale unor primari în funcţie din alte aproximativ 60 de localităţi ale judeţului, o parte fiind membri PDL, iar alţii fiind aleşi pe listele PSD sau PNL dar care vor candida din partea PDL.


Intră acum și în grupul de