„Europa, casa noastra”, perspective noi asupra voluntariatului, prezentate la Colegiul „Mihai Eminescu” din Suceava


Intră acum și în grupul de

Elevii claselor a XI-a şi a XII-a ai Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Suceava, au primit, luni, vizita unui reprezentant al campaniei naţionale de informare „Europa, casa noastră”, prin care tinerii au avut posibilitatea aprofundării noţiunii de voluntariat.

„Europa, casa noastră” este o campanie de comunicare şi de informare, lansată de Reprezentanţa Comisiei Europene (RCE) în România şi de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), în data de 28 februarie, şi se adresează elevilor şi profesorilor din învăţământul primar, gimnazial şi liceal.

„Ne propunem să obţinem un feed-back pozitiv din partea elevilor suceveni, tema de discuţie despre care mi-am propus să vorbesc astăzi, fiind << Anul european al voluntariatului >> . Voi explica noţiunea de voluntariat şi voi descoperi dacă elevii suceveni se implică în astfel de acţiuni, precum şi dacă le este utilă o astfel de implicare, sau nu.

Campania se adresează tuturor elevilor, de la clasa a III-a, la clasa a XII-a, având diferite teme de abordare. Menţionez că participarea a fost foarte mare la clasele mici, acolo unde copii povestesc cu entuziasm despre ţările europene pe care le-au vizitat, sau pe care şi-ar dori să le viziteze. Este foarte interesant că România devine o ţară multiculturală din acest punct de vedere, mai ales că la noi în ţară există copii care s-au născut şi care şi-au petrecut primii ani din viaţă în ţări precum Spania, Italia ş.a.”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Bogdan Munteanu, reprezentant RCE, consultant al firmei Chelgate, câştigătoare a acestei campanii în ţară.

În cadrul întâlnirii, elevii au fost încurajaţi să se informeze despre Uniunea Europeană, despre istoria şi politicile ei, precum şi despre ultimele evoluţii din domeniul afacerilor europene.

Tinerii au fost încurajaţi să pună întrebări şi să-şi exprime părerile legate de Uniunea Europeană, moderatorul întâlnirii arătându-le elevilor suceveni oportunităţile de a fi cetăţean european, respectiv voluntar în propria ţară, dar şi în străinătate. În acest sens Bogdan Munteanu a prezentat în power point, acţiuni de voluntariat realizate în străinătate, de tineri începând cu vârsta de 14 ani.

Aceeaşi campanie a fost promovată luni şi la Şcoala cu clasele I-VIII Plopeni.


Intră acum și în grupul de