Minora rapita si sechestrata, scapata de politisti cu focuri de arma in judetul Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

O minoră de 13 ani din comuna Bosanci, judeţul Suceava, a scăpat din mâinile a trei persoane de sex masculin care o sechestraseră, după ce poliţiştii care au găsit-o şi au intervenit, au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare.

Conform Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava, organele de ordine au fost semnalate despre incident, duminică seară, în jurul orelor 18:40. Imediat după demararea acţiunilor specifice, fata a fost găsită într-un autoturism aflat în apropierea iazului Cumpărătura, în interiorul acestuia pe lângă minoră aflându-se şi alte trei persoane de sex masculin.

„Pentru imobilizarea celor trei, care se manifestau agresiv în limbaj şi gestică, un agent de poliţie, după folosirea somaţiilor legale de mai multe ori, a executat două focuri de avertisment în plan vertical. Procedându-se la identificarea persoanelor s-a stabilit că este vorba de trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 23 şi 39 de ani, toţi din municipiul Târgu Neamţ, judeţul Neamţ”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp. Bogdana Crăciun.

Din primele cercetări efectuate, s-a stabilit că minora răpită se deplasa prin centrul localitații Bosanci, împreună cu o prietenă, timp în care autoturismul în care a fost găsită s-a apropiat de ea şi unul dintre cei trei suspecţi a imobilizat-o şi au urcat-o în vehicul, după care au plecat spre Cumpărătura. Pe drum, cel mai în vârstă dintre autori l-a sunat la telefon pe fratele minorei spunându-i că dacă o vrea pe minoră, să vină cu 1.000 lei.

„Aceste aspecte sunt confirmate de victima minoră şi de alte persoane care l-au auzit pe fratele ei vorbind la telefon. Totuşi, răpitorul declară că nu a luat pe nimeni şi că el a venit la Bosanci să-și viziteze fiica care este măritată în localitate”, a mai adăugat Bogdana Crăciun.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșiri infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, iar în urma probatoriului administrat suspecţii au fost reţinuţi 24 ore, fiind introduşi în arestul I.P.J. Suceava pe bază de ordonanţă, urmând să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.


Intră acum și în grupul de