A inceput scoala si pentru elevii jandarmi ai Scolii Militare de Subofiteri Jandarmi Falticeni


Intră acum și în grupul de

300 de elevi ai Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni au început luni, şcoala, informează purtătorul de cuvânt al instituţiei fălticenene, cpt. Irina Airinei, într-un comunicat de presă.

Potrivit acesteia, festivitatea de deschidere a anului de învăţământ 2011-2012 s-a desfăşurat începând cu ora 09.00, în prezenţa rudelor şi a prietenilor elevilor de anul I, precum şi a membrilor comunităţii locale.

După intrarea în formaţie a Drapelului de luptă şi intonarea imnului de stat, colonelul Costel Laurenţiu Hopu, comandantul unităţii a adresat celor prezenţi câteva cuvinte de bun venit, felicitându-i pe elevii din anul I pentru alegerea profesiei de jandarm: „Vă îndemn ca în aceşti doi ani să vă lăsaţi coordonaţi nu doar de instructorii militari, ci mai ales de voi înşivă. Învăţaţi să fiţi proprii voştri dascăli, << cei mai buni şi cei mai aspri >> , după cum spunea şi Nicolae Iorga (…)

Puneţi umărul şi sufletul pentru ca această instituţie de învăţământ să fie aşa cum ne-o dorim cu toţii – un centru de formare a viitorilor cetăţeni care vor lucra în beneficiul cetăţeanului”, a transmis colonelul Hopu.

În comunicat se arată că a mai luat cuvântul şi Vasile Tofan, primarul municipiului Fălticeni, care a punctat importanţa evenimentelor Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, în viaţa comunităţii locale.

După încheierea festivităţii, elevii de anul I au vorbit cu părinţii şi cu prietenii prezenţi la activitate, urmând să înceapă orele de curs cu prima oră de dirigenţie.

„Elevii din anul I au sosit sâmbătă la sediul şcolii militare unde au fost cazaţi, echipaţi şi pregătiţi pentru începerea anului de învăţământ. În urma concursului de admitere din acest an, locurile au fost ocupate de 140 de băieţi şi 10 fete. Unul dintre candidaţi s-a retras, locul lui fiind ocupat de următorul candidat în funcţie de punctajul obţinut şi media generală obţinută la examenul de bacalaureat.

După două săptămâni de pregătire, emoţiile elevilor jandarmi, dar şi ale părinţilor şi ale apropiaţilor acestora se vor resimţi din nou la ceremonia de desfăşurare a jurământului militar care va avea loc sâmbătă, 1 octombrie 2011”, mai precizează Irina Airinei în comunicatul de presă.


Intră acum și în grupul de