Cornel Grosar a dat societatea civila pe viata politica


Intră acum și în grupul de

Unul dintre cei mai longevivi preşedinţi ai unui ONG sucevean a părăsit rândurile „societăţii civile” alegând continuarea activităţii pe eşicherul politic al judeţului.

Cornel Grosar, preşedintele Asociaţiei „Juventus” , şi-a dat luni demisia din fotoliul de conducere, gestul său fiind adus la cunoştinţa opiniei publice prin intermediul paginii personale de Facebook : “O zi importantă pentru mine, am ales să demisionez din funcţia de preşedinte al Asociaţiei Juventus după 15 ani de activitate, după sute de acţiuni dedicate promovării valorilor umane. Am ales să trec de la postura de observator şi activist în societatea civilă la cea de luptător din interiorul sistemului decizional. Nu mai suport nivelul la care este tratată iniţiativa civilă şi ignorarea valorilor aflate la un nivel mult mai complex decât cel mimat sub denumirea de << tradiţional >>”.

În vârstă de 49 de ani, Cornel Grosar s-a aflat tot timpul, de la înfiinţare şi până în prezent, la conducerea Asociaţiei, timp de aproximativ 12 ani reuşind, în paralel, să deruleze şi activitatea de lider de sindicat în cadrul societăţii sucevene de termoficare.

Cunoscută ca iniţiator sau coautor în multe activităţi derulate pe raza judeţului Suceava, sub coordonarea fostului preşedinte, Asociaţia Juventus s-a implicat, printre altele, în manifestări ca “1 iunie la Suceava”, “Săptămâna tineretului”, “Clubul interetnic Bucovina”, “Festivalul de teatru pentru tineret”, aflat la cea de-a V-a ediţie sau “Discoteca de altădată”, care cunoaşte al treilea an consecutiv de existenţă.

“Urmează ca pe parcursul acestei săptămâni, membrii Asociaţiei să se reunească pentru a stabili cine va asigura interimatul conducerii până la organizarea alegerilor care va desemna o nouă persoană pentru fotoliul de conducere. Sper să fie cineva care să continue seria de acţiuni iniţiată, de promovare a valorilor sucevene”, a declarat Cornel Grosar pentru NewsBucovina.ro.

Conform datelor pe care le deţinem, prezentarea demisiei din partea longevivului lider al multor tineri suceveni vine după ce acesta a ales înregimentarea sa în structurile PSD, deocamdată ca simplu membru.

“Am ales această cale deoarece nu am vrut să trezesc tot felul de discuţii pe seama funcţiei pe care o deţineam şi noua mea apartenenţă politică, dar nu voi uita niciodată societatea civilă, ba dimpotrivă, ca membru într-un partid voi milita pentru un dialog mult mai susţinut între societatea civilă şi politic pentru că ea este cea care trebuie şi corectează greşelile politicienilor”, a mai adăugat Cornel Grosar.


Intră acum și în grupul de