Cercei din ipsos, vanduti ca fiind din aur la un magazin de bijuterii din municipiul Suceava


Intră acum și în grupul de

O pereche de cercei cumpărată de la un magazin specializat cu comercializarea bijuteriilor din metale preţioase de pe raza municipiului Suceava, ca fiind din aur, s-au dovedit că de fapt sunt realizaţi din ipsos spoit.

Descoperirea a fost făcută chiar de cumpărător, după ce unul dintre cercei s-a stricat în perioada de garanţie, iar clientul magazinului a cerut repararea acestuia. Când a aflat că aurul era de fapt ipsos a mers glonţ la Protecţia Consumatorului.

Conform declaraţiilor făcute de şeful CJPC Suceava, Elena Oanea, la instituţia amintită „a fost înregistrată o reclamație prin care un consumator ne-a sesizat faptul că în anul 2010 a cumpărat o pereche de cercei import Turcia de la SC EMSARA GOLD Rediu, magazin Astoria Gold Suceava care conform certificatului de calitate erau din aur 14 Karate, având greutatea de 3,25 grame”.

“Unul dintre cercei stricându-se în perioada de garanție, persoana s-a prezentat la vanzător în scopul de a beneficia de măsura reparatorie conform Legii 449/2003, respectiv schimbarea produsului sau restituirea contravalorii acestuia.

Vanzătorul a refuzat însă acest lucru cu un argument absolut stupefiant afirmând că cerceii nu pot fi schimbați întrucât aceștia nu conțin 3,25 grame aur, globul pe care sunt montate pietrele fiind din ipsos, practic, doar o parte din cercei – șurubul, cheița de prindere și o foiță care acoperă rigipsul fiind din aur”, a explicat şeful OJPC Suceava.

În urma reclamaţiei primite, a urmat imediat şi un control la societatea amintită, ocazie cu care inspectorii CJPC (Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului) au mai depistat la comercializare încă cinci perechi de cercei cu același model achiziționat de reclamantă, oferiţi spre vânzare în aceleași condiții, „cumpărătorii fiind înşelaţi prin informațiile oferite”.

Operatorul economic a fost sancționat cu o amendă în cuantum de 5.000 de lei, stabilindu-se totodată ca societatea să-i restituie reclamantei contravaloarea cerceilor.


Intră acum și în grupul de