Numarul infractiunilor comise in scolile din judetul Suceava a scazut cu 70% (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Numărul faptelor antisociale comise la nivelul instituţiilor de învăţământ sucevene, cât şi în zona adiacentă a acestora, a scăzut considerabil, în anul şcolar precedent, a declarat, marţi, adjunctul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava, comisar şef Ioan Crap, în cadrul reuniunii anuale de management instituţional, care a avut loc la Şcoala Creştină Filadelfia din Suceava.

Potrivit lui Crap, această situaţie se datorează relaţiei deosebite de cooperare a IPJ Suceava cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) din municipiu, dar şi cu marea majoritate a unităţilor de învăţământ din teritoriu. „Precizez că aceste fapte au scăzut într-un procent de 70%, ceea ce spune mult, în opinia mea”, a transmis adjunctul IPJ Suceava.

Totodată, comisarul şef a apreciat activitatea bună de cooperare pe care instituţia pe care o conduce o are cu Autorităţile Publice Locale (Consiliul Judeţean, Instituţia Prefectului) şi cu celelalte forţe ale Ministerului Administraţiei şi Internelor. Acesta a punctat, deopotrivă, activitatea pe care Inspectoratul Judeţean al Jandarmeriei Suceava şi Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava o desfăşoară pentru a asigura un climat de normalitate în derularea procesului de învăţământ de la nivelul municipiului.

Precizăm că în prezent, IPJ Suceava desfăşoară mai multe proiecte, derulate în parteneriat cu IŞJ Suceava, pentru pregătirea juridică şi antiinfracţională a elevilor din unităţile de învăţământ. „Astfel, în fiecare lună, specialiştii din cadrul IPJ întocmesc diferite teme pe care le trimit în teritoriu către fiecare post de poliţie din judeţ, pentru a fi prezentate în unităţile şcolare”, a mai precizat adjunctul IPJ Suceava.

Ioan Crap a amintit şi de întocmirea planului de măsuri care a fost realizat la iniţiativa prefectului Sorin Arcadie Popescu, pentru asigurarea unei siguranţe crescute în unităţile de învăţământ, precizând că are convingerea, că şi anul viitor va fi un an cu rezultate doesebite în ceea ce priveşte pregătirea elevilor din punct de vedere antiinfracţional.


Intră acum și în grupul de