Dializoare noi pentru sucevenii dializati. Detalii aici


Intră acum și în grupul de

Centrul de Dializă Fresenius NephroCare deschis anul trecut la Suceava va fi dotat, începând de anul viitor, cu cele mai noi dializoare lansate, la începutul acestei veri, la Congresul European de Nefrologie din Praga, informează într-un comunicat de presă, Raluca Matei, account assistant în cadrul companiei Fresenius NephroCare România.

Potrivit documentului citat, aceste echipamente vor completa aparatura de ultimă oră existentă deja în centrul sucevean.

În comunicat se arată că la nivelul judeţului Suceava, peste 300 de persoane suferă de insuficienţă renală cronică, dintre care, aproximativ jumătate se tratează în centrul Fresenius din Suceava.

„Fresenius a adus în Suceava siguranţă şi respect pentru pacient. Eficienţa tratamentului este asigurată prin echipamentele de ultimă generaţie cu care este dotat centrul, prin respectarea standardelor de performanţă în dializă şi prin derularea programelor interne de dezvoltare profesională continuă a angajaţilor. Aplicarea în centre a ghidurilor de bune practici în dializă, a ghidului de igienă şi monitorizarea permanentă a activităţii asigură o intervenţie terapeutică promptă şi individualizată pentru fiecare pacient. Astfel, sunt prevenite infecţiile şi contaminarea pacienţilor şi a personalului medical. Totodată, pacienţii beneficiază în centrul nostru de suport şi consiliere psihologică gratuită. Prin acest mod de lucru ne preocupăm în permanenţă să creştem speranţa de viaţă pacienţilor”, a declarat dr. Mihai Ardeleanu, medic nefrolog, coordonatorul activităţii medicale a centrului din Suceava.

Centrul de Dializă Fresenius NephroCare situat în imediata apropiere a Spitalului Judeţean “Sf. Ioan cel Nou”, funcţionează la Suceava începând din luna mai a anului trecut. Cu o capacitate de 38 de aparate, centrul sucevean este deservit de o echipă medicală formată din 5 medici şi 26 de asistenţi medicali. Şedinţele de tratament respectă standardele de performanţă medicală prezente la nivel internaţional în toate clinicile Grupului Fresenius şi nu presupun niciun cost pentru pacienţi, tratamentul fiind decontat în totalitate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate

Fresenius NephroCare România, lider de piaţă în domeniul serviciilor private de dializă, deţine în prezent 29 de centre de dializă, dintre care 7 în regiunea Moldovei, în Suceava, Bacău, Oneşti, Piatra Neamţ, Bârlad, Botoşani şi Iaşi, cel din urmă fiind considerat un centru de referinţă pentru serviciile private de dializă din regiune.

Dintre toţi furnizorii de servicii de dializă de pe piaţa autohtonă, conform Registrului Renal Român, reţeaua de centre Fresenius NephroCare România a înregistrat anul trecut cel mai mic risc brut de deces, de 7,4%. Comparativ, riscul mediu de mortalitate este 13,6%.


Intră acum și în grupul de