A scazut numarul spitalizarilor in randul sucevenilor care sufera de viroze respiratorii si pneumonii


Intră acum și în grupul de

O statistică realizată la nivelul judeţului de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava arată că numărul pacienţilor suceveni internaţi cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), a scăzut de la 61 de cazuri înregistrate în perioada 17-23 octombrie, la 41, în intervalul 24-30 octombrie.

Aceeaşi scădere se înregistrează şi în rândul pacienţilor diagnosticaţi cu pneumonii. Dacă în urmă cu două săptămâni în rândul acestora erau înregistrate 82 de internări, săptămâna trecută, numărul acestora a scăzut la 62 de internări.

Potrivit aceleiaşi statistici, cei mai mulţi pacienţi internaţi în spitalele sucevene cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), 19 la număr, rămân copiii de la grupa de vârstă 0-1 ani. În cazul pneumoniilor, 31 la număr, cele mai multe internări se înregistrează tot în cadrul grupei de vârstă 0-1 an.

Precizăm că în intervalul 24-30 octombrie, la nivelul judeţului Suceava au fost raportate 3.080 de cazuri de IACRS şi 757 de pneumonii.


Intră acum și în grupul de