240 de suceveni si-au testat gratuit glicemia, greutatea si tensiunea arteriala, de „Ziua Mondiala a Diabetului”


Intră acum și în grupul de

240 de persoane din municipiul Suceava s-au prezentat luni, cu ocazia „Zilei Mondiale a Diabetului”, la sediul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, acolo unde li s-a testat gratuit glicemia, greutatea şi tensiunea arterială.

„În rândul celor cărora, astăzi, li s-a testat gratuit glicemia, greutatea şi tensiunea arterială s-au numărat pensionari, dar şi salariaţi cu vârsta cuprinsă între 35 şi 40 de ani. Marea majoritate a celor testaţi a fost constituită însă din persoane cu vârsta de peste 45 de ani”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Adrian Popescu, purtător de cuvânt în cadrul DSP Suceava.

Precizăm că testarea a avut loc în intervalul orar 10.00-12.00 şi s-a desfăşurat sub supravegherea medicilor specialişti în diabet şi boli de nutriţie din Suceava.

Acţiunea a fost destinată îndeosebi persoanelor de peste 35 de ani, supraponderale, cu un istoric familial pozitiv pentru diabet zaharat, prezenţa hiperglicemiei în antecedente şi hipertensive.

În evidenţele Direcţiei de Sănătate Publică Suceava sunt peste 21.000 de bolnavi de diabet, din care 1.366 au fost depistaţi în primele 9 luni din 2011.

Din totalul pacienţilor, 15% sunt dependenţi de insulină.


Intră acum și în grupul de