Lupte greco-romane: Medalie de bronz pentru echipa LPS Suceava in finala Campionatului National pe echipe la juniori II


Intră acum și în grupul de

Finala Campionatului Naţional de lupte greco-romane pe echipe pentru juniori II s-a desfăşurat la finele săptămânii trecute la Bucureşti în sala „Mircea Eliade”. La competiţie, după fazele preliminare, s-au calificat formaţiile CSŞ Căi Ferate Braşov, LPS Botoşani, CSŞ Tulcea, LPS Slatina, CSŞ Râmnicu Sărat şi LPS Suceava.

La capătul unei întreceri deosebit de echilibrate, echipa LPS Suceava pregătite de Andrei Bolohan, ajutat de Constantin Tâpîrjan şi Valerică Gherasim a reuşit să urce pe cea de-a treia treaptă a podiumului de premiere. Cu această performanţă, gruparea suceveană a demonstrat cu prisosinţă că are valoare, ea reuşind în ultimii patru ani să cucerească medalii în finala Campionatului Naţional de lupte greco-romane pe echipe la juniori II.

Din echipa suceveană au făcut parte sportivii:

Tiberiu Damian – categoria 42 kilograme
Mihai Şulea – categoria 46 kilograme
Ionuţ Acostăchioaie – categoria 50 kilograme
Niculai David – categoria 54 kilograme
Iulian Şopârlă – categoria 58 kilograme
Irinel Proţiuc – categoria 58 kilograme (rezervă)
Răzvan Pandelea – categoria 63 kilograme
Andrei Apetre – 69 kilograme
Bogdan Amărculesei – categoria 76 kilograme
George Hreniuc – categoria 85 kilograme
Cristian Ostrovanu – categoria 85 kilograme
Constantin Huţuleac – categoria 100 kilograme

Clasamentul final al Campionatului Naţional de lupte greco-romane a fost următorul:

1. CSŞ Căi Ferate Braşov
2. LPS Botoşani
3. LPS Suceava
4. CSŞ Tulcea
5. LPS Slatina
6. CSŞ Râmnicu Sărat

„Primele trei echipe în clasamentul final au fost despărţite de punctaveraj deoarece LPS Suceava a învins câştigătoarea CSŞ Căi Ferate Braşov, dar a pierdut cu LPS Botoşani, iar cei de la LPS Botoşani au cedat în faţa echipei din Braşov.

Acest rezultat a fost posibil datorită sprijinului oferit de conducerea LPS Suceava şi a colectivului de profesori de aici, dar şi graţie profesorilor de la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” şi Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”. Nu în ultimul rând trebuie să menţionăm ajutorul acordat de Inspectoratul Judeţean Şcolar Suceava şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret. Nu-i vom uita nici pe sponsorii noştri obişnuiţi, Sevi Caba de la „Melody Bar” Suceava şi Ilie Gherman”, a declarat antrenorul echipei LPS Suceava, Andrei Bolohan.


Intră acum și în grupul de