Paznici noi la Spitalul Judetean Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Spitalul Judeţean Suceava a încheiat de la începutul acestei luni un contract cu o firmă suceveană de securitate, IPS (International Private Security), care asigură paza în curtea interioară a instituţiei, 24 de ore din 24, a informat dr. Tiberius Brădăţan, purtător de cuvânt în cadrul principalei unităţi spitaliceşti din judeţ.

„Firma angajată va asigura paza strict în curtea spitalului. Specific faptul că paza în interiorul instituţiei nu face parte din atribuţiunile acestor angajaţi. Este vorba despre un număr de patru posturi, din care unul este alocat Secţiei de Psihiatrie, agenţii care activează acolo având şi autoritatea de a veni în ajutorul personalului medical. Celelalte trei posturi sunt la Spitalul judeţean la unitatea centrală. Unul dintre ele este ocupat la bariera de intrare din dreptul ambulatoriului de specialitate.

După închiderea acestuia, la ora 16.00 respectivul paznic se va retrage la poarta numărul doi. Un alt agent de pază este situat la intrarea din holul principal asigurând 24 de ore din 24 fluidizarea accesului în holul principal al spitalului pentru vizitatori şi reprezentanţi medicali. Mai este un post mobil, la poarta numărul unu, cea care deserveşte strict accesul maşinilor de ambulanţă şi a maşinilor aparţinând instituţiilor statului, care se află în misiune”, a declarat dr. Tiberius Brădăţan, în timpul unei conferinţe de presă.

Potrivit acestuia, la nivelul parcării din faţa Unităţii de Primire a Urgenţelor s-au stabilit locuri pentru maşinile de intervenţie ale Ambulanţei, Poliţiei, Jandarmeriei, respectiv pentru staţionarea de scurtă durată a maşinilor care aduc pacienţii aflaţi în stare gravă.

„Vechii paznici nu mai au atribuţiunile de paznici. Ei au fost redistribuiţi în funcţie de necesităţi în cadrul spitalului în posturi din sectorul administrativ”, a lămurit medicul.

Precizăm că după ora 20.00, în incinta Spitalului Judeţean Suceava, nu vor avea acces decât acele maşini care participă la intervenţii, sau maşinile personalului care vin la schimbul de tură, precum şi maşinile particulare care aduc pacienţi aflaţi în situaţii de urgenţă.

Contractul cu firma de pază a fost încheiat la data de 1 decembrie 2011, fiind prevăzut pe o perioadă de 12 luni, urmând ca după această perioadă să se facă o evaluare şi să se vadă în ce condiţii se va prelungi acesta.


Intră acum și în grupul de