Campania „Vom reusi impreuna!” a ajuns la final. Vezi cine sunt beneficiarii acestui proiect


Intră acum și în grupul de

Asociaţia pentru Rezolvarea Alternativă a Disputelor ADRA, a implementat în judeţul Suceava proiectul social „Vom reuşi împreună!”, proiect finanţat de Consiliul Judeţean Suceava, care a avut ca scop consilierea persoanelor care trăiesc într-un mediu supus presiunilor financiare şi psihice, rezultat în urma prezenţei comerţului ilicit de substanţe toxice şi psiho trope, arată într-un comunicat de presă Alina Stredie, PR Manager în cadrul Asociaţiei Regionale de Educare a Adulţilor (AREAS) Suceava.

Potrivit acesteia, în acest sens, în cadrul conferinţei de închidere a proiectului, au fost prezentate de către echipa de implementare, rezultatele activităţilor dezvoltate în cadrul proiectului. Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt 2.500 de persoane, elevi şi cadre didactice din liceele sucevene, ţinta predilectă a comercianţilor de substanţe interzise prin lege şi comunitatea locală.

“În cadrul proiectului, s-au desfăşurat două activităţi interactive cu beneficiarii, printre care un modul de curs care a fost organizat în luna noiembrie pe prevenirea consumului de droguri şi la care au participat un număr de 30 de cadre didactice şi consilieri şcolari din municipiul Suceava, astfel încât participanţii să devină la rândul lor multiplicatori de informaţii în mediul şcolar”, precizează Alina Stredie.

“Trainingul a fost susţinut de un specialist de la Agentia Naţională Anti-Drog la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava, cu sprijinul Departamentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii. Cadrele didactice au primit, în urma acestui modul de training, un certificat care atestă participarea lor şi materiale de suport (handouts, audio-video) în vederea transmiterii informaţiilor primite în cadrul cursului către beneficiarii indirecţi”, se arată în comunicat.

În document se mai arată faptul că cea de-a doua activitate prevazută în proiect s-a desfăşurat tot în luna noiembrie, în sala de lectură a bibliotecii Colegiului „Andronic Motrescu” din Rădăuţi, unde, un număr de peste 50 de tineri liceeni au participat la o campanie de informare şi consiliere, organizată împreună cu cadrele didactice şi cu voluntari ai ADRA. În cadrul acestei campanii s-au desfăşurat discuţii în echipă, moderate de reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale Anti-Drog şi ai Compartimentului de Analiză şi Prevenţie din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava. Tinerii au primit şi materiale informative din partea moderatorilor.

“Prin aceste acţiuni comune organizate în parteneriat cu Agenţia Naţională Anti-Drog (C.E.P.E.C.A. Suceava) şi Compartimentul de Analiză şi Prevenţie din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava, s-a urmărit consilierea în comun a celor care consumă droguri de risc şi substanţe etnobotanice şi nu sunt încă depistaţi, cât şi a celor care sunt potenţiale victime ale mediului circumscris şcolilor”, menţionează PR managerul AREAS.


Intră acum și în grupul de