Doi profesori de la Universitatea „Stefan cel Mare Suceava” au fost alesi in Comisiile CNCS. Vezi aici despre cine este vorba


Intră acum și în grupul de

Profesorii universitari suceveni Maria Rădoane şi Mihai Dimian au fost aleşi în Comisiile de Specialitate ale Consiliului Naţional al Cercetării Ştiinţifice din Romania (CNCS), informează într-un comunicat de presă lector dr. Aurora Adina Ignat, din cadrul instituţiei de învăţământ superior din Suceava.

Potrivit aceleiaşi surse, această reuşită confirmă prestigiul de care se bucură cercetarea efectuată în universitatea suceveană, nicio altă universitate centrată pe educaţie neavând reprezentanţi în aceste comisii şi numai 10 din cele 22 de universităţi centrate pe educaţie şi cercetare ştiinţifică fiind reprezentate la acest nivel, majoritatea cu un singur reprezentant. „Această recunoaştere naţională reprezintă un nou argument în ceea ce priveşte încadrarea greşită a Universităţii << Ştefan cel Mare >> din Suceava în categoria universităţilor centrate doar pe educaţie”, se arată în document.

„Reamintim că neîmpărţirea producţiei ştiinţifice a unei universităţi la numărul de cadre universitare care au produs respectivele rezultate, alături de folosirea unor indicatori ce avantajează în mod clar ştiinţele exacte în condiţiile în care Universitatea << Ştefan cel Mare >> nu desfăşoară programe de studiu în acele domenii, au fost factorii principali ce au generat o astfel de clasificare injustă universităţii sucevene”, precizează Aurora Adina Ignat în comunicatul de presă.

Precizăm că prof. univ. dr. Maria Radoane, predă în cadrul Facultăţii de Istorie şi Geografie, iar prof. univ. dr. ing. Mihai Dimian predă la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor.


Intră acum și în grupul de