Spitalul Judetean Suceava are bloc operator de ultima ora si ambitii de spital modern


Intră acum și în grupul de

Blocul operator al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, care are in componenţa sa nouă săli de operaţii unde, anual, sunt realizate zece mii de intervenţii chirurgicale, a fost dat vineri în folosinţă, în prezenţa managerilor spitalului si a preşedintelui Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur.

Acesta din urmă a declarat că o treime dintre pacienţii care se adresează Spitalului judeţean Suceava au nevoie de intervenţii chirurgicale, iar modernizarea Blocului Operator al spitalului era necesară şi s-a realizat cu fonduri de aproximativ 2 milioane de euro. De menţionat ar fi faptul că , aproximativ 60 % din banii alocaţi au fost utilizaţi pentru echipamente şi dotări.

Flutur a mai spus că atât conducerea spitalului, cât şi personalul medical au reuşit “să folosească la timp, util, inteligent şi eficient” fondurile alocate.

“Cea mai importantă investiţie în această perioadă a fost şi este în sănătate. Sunt convins că ea va da roade în perioada următoare”, a subliniat Gheorghe Flutur.
Preşedintele CJ Suceava a precizat că, în anul 2011, în judeţul Suceava s-au investit peste 10 milioane de euro în sănătate.

Managerul Spitalului Suceava, Vasile Râmbu, a declarat la rândul său că toate investiţiile realizate atât la nivelul Blocului operator, al secţiilor chirurgicale şi a secţiei ATI, al ambulatoriului de specialitate, dar şi al altor secţii ale spitalului ajută foarte mult unitatea în perspectiva apariţiei noii legi a sănătăţii sau a caselor private de sănătate.

“Vom putea oferi condiţiile pe care le vor urmări acele case private de sănătate care nu vor mai acorda tarife la unison, indiferent de condiţiile şi de profesioniştii pe care îi ai la dispoziţie”, a mai spus Vasile Râmbu.


Intră acum și în grupul de