90 % din banii pentru partia din Campulung Moldovenesc ajung la constructor in acest an


Intră acum și în grupul de

17 milioane de lei vor intra in conturile Primăriei din Câmpulung Moldovenesc la finele acestui an pentru lucrările de construcţie a pârtiei de schi din localitate.
Anunţul a fost făcut vineri de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care a făcut precizarea că în aceste condiţii sunt decontate 90 % din lucrările executate.

Gheorghe Flutur a declarat presei sucevene că pârtia din Câmpulung Moldovenesc se construieşte din fonduri ale Ministerului Dezvoltării şi va fi una dintre cele mai lungi pârtii din ţară, primul tronson de trei kilometri urmând să fie inaugurat în luna februarie a anului care vine.

„În februarie dorim să punem în funcţiune această pârtie de schi. Mai mult, anul viitor, din primăvară, dăm drumul la construcţia celeilalte pârtii de schi, de 1,5 km”, a explicat preşedintele CJ Suceava.

El a subliniat că la Câmpulung Moldovenesc s-au investit fonduri şi în modernizarea drumului de acces, realizarea parcării de la baza pârtiei şi mai trebuie finalizate investiţii la branşamentul electric.

Şeful executivului judeţean a menţionat că prin această investiţie, domeniul schiabil al judeţului Suceava se dezvoltă considerabil şi ajunge la circa 15 km de pârtie de schi.

„Este extrem de important pentru noi, zona Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, dar şi Mălini, Suceviţa, Cârlibaba devin zone cu domeniu schiabil”, a mai spus Gheorghe Flutur.

Pârtia de schi de la Câmpulung Moldovenesc se construieşte pe versantul nordic al masivului Rarău şi este dotată cu utilaje şi utilităţi pentru înzăpezit artificial.

Traseul pârtiei de schi se va desfăşura începând de la cota 1.564 metri pe o distanţă de 4.200 de metri, până la cota 765 de metri, pe două tronsoane continue, separate doar de gradul de dificultate şi de staţiile de telegondolă.

Lăţimea pârtiei variază între 27 de metri la cota de plecare şi ajunge până la 86 de metri în preajma staţiei intermediare a telegondolei.

Transportul pe cablu se va face cu sistem de telegondolă cu opt locuri şi se va desfăşura liniar între zona de plecare a pârtiei de schi şi zona de sosire din partea inferioară.

Primul tronson al pârtiei, în lungime de trei kilometri, va fi inaugurat în februarie 2012 urmând ca cel de-al doilea tronson, cu o lungime de 1,4 kilometri, să fie dat în folosinţă în iarna 2012-2013.


Intră acum și în grupul de